Στην αγορά ενός Capesize πλοίου ιαπωνικών συμφερόντων απέκτησε η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP). Το πλοίο θα αντικαταστήσει το M/V Gloriuship, το οποίο εισφέρεται στην United Maritime Corporation, την νέα spin-off ναυτιλιακή εταιρεία που ίδρυσε η Seanergy.

Το νεοαποκτηθέν πλοίο το οποίο θα μετονομαστεί σε M/V Honorship, μειώνει τον μέσο όρι ηλικίας του στόλου και αυξάνει αισθητά τα έσοδα της εταιρείας, καθώς έχει ήδη χρονοναυλωθεί 20% πάνω από τον αντίστοιχο ναύλο του Gloriuship.

Ναυπηγήθηκε το 2010 στην Ιαπωνία και έχει συνολική χωρητικότητα 180.000 τόνων DW. Η παράδοσή του στην Seanergy και η ταυτόχρονη έναρξη της χρονοναύλωσης αναμένεται σύντομα, εντός του Ιουνίου 2022, για περίοδο 20 έως 24 μηνών με την NYK Lines.

Επίσης, η Seanergy Maritime ίδρυσε την United Maritime Corporation («United»), μια νέα εταιρεία που εισάγεται επίσης στο χρηματιστήριο του Nasdaq. Η United αναμένεται να διαφοροποιηθεί σε κλάδους εκτός των capesize πλοίων όπως δεξαμενόπλοιά ή/και μικρότερα φορτηγά πλοία.

Η Seanergy θα διανέμει όλες τις κοινές μετοχές της United με τη μορφή μερίσματος στους μετόχους της εταιρείας της την 28η Ιουνίου 2022. Η αναλογία θα είναι μία μετοχή United για κάθε 118 μετοχές Seanergy. Οι μέτοχοι της Seanergy την 28η Ιουνίου 2022 δικαιούνται επίσης και το τακτικό μέρισμα των 0,025 δολαρίων ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η έναρξη διαπραγμάτευσής των μετοχών της United στο Nasdaq αναμένεται μετά την 5η Ιουλίου 2022, με το σύμβολο «USEA».

Ο Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και CEO της Seanergy δήλωσε :«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την αγορά ενός ακόμη ποιοτικού ιαπωνικού Capesize με άμεση παράδοση στην εταιρεία μας. Η Seanergy αύξησε τον στόλο της κατά 80% τα τελευταία δύο χρόνια με επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 230 εκατ. δολάρια σε νέες αγορές ιαπωνικών πλοίων και ξεπερνώντας τα τρία εκατομμύρια τόνους dw συνολικής χωρητικότητας.

Η Seanergy παραμένει πιστή στο μοντέλο των Capesize, με σταθερή επιχειρησιακή δομή και συνεπή κατανομή κεφαλαίων, με γνώμονα πάντα την ανταμοιβή των μετόχων και τη βιώσιμη ανάπτυξη της» και προσέθεσε αναφερόμενος στη spin off εταιρεία.

Η δημιουργία της spin-off εταιρείας αποτελεί στρατηγική επιλογή που παρέχει τη δυνατότητα επένδυσης σε άλλους κλάδους της ναυτιλίας. Η διανομή του 100% των κοινών μετοχών της United είναι μία ακόμα σημαντική ανταπόδοση αξίας στους μετόχους μας. Ταυτόχρονα, η αδιάλειπτη πληρωμή μερισμάτων από την Seanergy αποδεικνύει την πρόθεσή μας να επιβραβεύουμε τους μετόχους μας» και κατέληξε λέγοντας:

«Η υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού συμβαίνει σε μια περίοδο βελτιωμένης αγοράς σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους και αναμένουμε περαιτέρω βελτίωση των ναύλων για τα Capesize κατά το δεύτερο μισό το 2022 και τα επόμενα χρόνια».

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο φορτηγών πλοίων τύπου Capesize. Ο στόλος της αποτελείται από 17 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα 3.020.012 τόνους περίπου και μέση ηλικία στόλου τα 12 έτη.

Διαβάστε ακόμη:

H Nike αποχωρεί πλήρως από τη ρωσική αγορά

JP Morgan: Εκατοντάδες απολύσεις στο τμήμα στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ

Συμφόρηση πλοίων στα ευρωπαϊκά λιμάνια προκαλεί αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα