Για την γεμάτη προκλήσεις προσπάθεια της ναυτιλιακής βιομηχανίας αν πετύχει την απαλλαγή από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πράσινης μετάβασης μίλησε η πρόεδρος της HELMEPA και της INTERMEPA, Σεμίραμις Παληού στο 13 Annual Capital Link Shipping Forum.

«Έχουμε μπροστά μας ένα μνημειώδες έργο να πετύχουμε. Εργαζόμαστε για ασφαλή πλοία σε καθαρές θάλασσες ενώ μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα» ανέφερε αρχικώς ενώ έκανε μία παράθεση των δραστηριοτήτων της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος) και της διεθνούς μορφής της την  INTERMEPA.

Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός που ανέφερε ότι 800.000 ναυτικοί θα χρειαστούν στα επόμενα χρόνια να εκπαιδευτούν στα νέα, εναλλακτικά καύσιμα αλλά και στις νέες τεχνολογίες.

«Η ναυτιλία είναι οι αρτηρίες και οι φλέβες της παγκοσμιοποίησης ενώνοντας κράτη, αγορές και ανθρώπους.  Είναι η ευθύνη που έρχεται μαζί με μεγάλη υπερηφάνεια και καθήκον να προωθήσουμε και να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα για τις επόμενες γενιές» ανέφερε η Σεμίραμις Παληού.

Επίσης μίλησε για την προσπάθεια και ανάγκη προσέλκυσης νέων ανθρώπων στην ναυτιλία, τα νέα ταλέντα του μέλλοντος. «Πρέπει να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που θα εμπνεύσουν την νέα γενιά να έρθει μαζί μας  και να συμβάλλει στο μέλλον της βιώσιμης ναυτιλίας» και προσέθεσε: «Επιπλέον είναι σημαντικό ότι έχουμε αγκαλιάσει ως κλάδος τη συμμετοχικότητα και την ποικιλομορφία τη διαφορετικότητα.»

Διαβάστε ακόμη

Οι τράπεζες «ανακαλύπτουν» ξανά το Χρηματιστήριο: Η Optima Βank και οι επόμενες υποψήφιες

Αναζητούνται 2 δισ. από φοροφυγάδες για να χρηματοδοτηθούν πρόσθετες παροχές

Πολυτελή ρολόγια: Οι «φτωχοί συγγενείς» των Rolex ρίχνουν τις τιμές (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ