Ναυτιλία

Σεμίραμις Παληού: Η Diana Shipping ενισχύει τον στόλο των φορτηγών πλοίων της

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Με την νέα αγορά η Diana Shipping θα διαχειρίζεται στόλο από 36 πλοίων ξηρού φορτίου

Την απόκτηση ενός πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου, τύπου Kamsarmax έναντι 22 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Diana Shipping. Πρόκειται για το M/V Magnolia, ναυπηγήσεως 2011 και χωρητικότητας 82.165 τόνων dw. Η παραλαβή του θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2022.

Με την νέα αγορά η Diana Shipping θα διαχειρίζεται στόλο από 36 πλοίων ξηρού φορτίου εκ των οποίων τέσσερα Newcastlemax, 12 Capesize, πέντε Post-Panamax, πέντε Kamsarmax και 10 Panamax, με συνολική χωρητικότητα 4,7 εκατ. τόνων dw. Η μέση ηλικία του στόλου της είναι τα 10,41 έτη.

Στο μεταξύ, η εξαιρετικά κερδοφόρος ναυλαγορά ξηρού φορτίου έδωσε την ευχέρεια στην Diana Shipping με επικεφαλής τη Σεμίραμις Παληού να στραφεί στις τράπεζες και και πάρει δάνειο από την ABN AMRO Bank για να αναχρηματοδότηση έξι πλοίων της.

Επίσης, η Diana Shipping Inc. ανακοίνωσε την έναρξη προσφοράς για αγορά έως και 3.333.333 ίδιων μετοχές, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 3,6% των κοινών μετοχών της, χρησιμοποιώντας διαθέσιμα κεφάλαια από μετρητά και ισοδύναμα μετρητών σε τιμή 4,50 το κομμάτι. Η προσφορά προς τους μετόχους της εταιρείας θα λήξει στις 16 Αυγούστου 2021, εκτός εάν παραταθεί ή αποσυρθεί.

Διαβάστε ακόμη

«Μάχη» για τη μεζονέτα της Κ. Ζηρίδη στην Κηφισιά

Φοροδιαφυγή: Οι «προνομιούχοι» που γλιτώνουν με πρόστιμα αντί λουκέτου

Η Τράπεζα Πειραιώς πουλάει την DORY και «ζορίζει» την εθελουσία, τα funds σφάζονται στην ποδιά της PQH, έτοιμο το πρώτο εργοτάξιο για τη γραμμή 4 και τα νέα αφεντικά της Jetoil που παλεύουν με τα χρέη