Όλοι οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας συμβλήθηκαν με το σχέδιο εξυγίανσης της ΟΝΕΧ. Πρόκειται όπως επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς «για ιστορική συμφωνία άνευ προηγμένου με τον κόσμο της εργασίας να επικυρώνει, με τον πλέον ηχηρό τρόπο, το δίκαιο της συμφωνίας, την πίστη του στο επιχειρηματικό πλάνο και το μοντέλο αναγέννησης της ΟΝΕΧ», για να προσθέσουν: «Δικαιώνεται πλήρως Κυβέρνηση, ΝΔ  και ΣΥΡΙΖΑ  που το στήριξαν, όπως είχαν στηρίξει και το πετυχημένο σχέδιο εξυγίανσης του αναγεννημένου Νεωρίου, που εδώ και 3 χρόνια ανήκει επίσημα στην ΟΝΕΧ και δεν μπορείς να βρεις ελεύθερη ούτε διπλή ντάνα στους ντόκους του..»  

Μετά την εξέλιξη αυτή  αναμένεται εντός της ημέρας η τυπική υπογραφή από τις Τράπεζες που έχουν ήδη συμφωνήσει και η υποβολή στα αρμόδια δικαστήρια.

Διαφαίνεται, σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους  ότι  μέσα στο 2023 τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από μια δεκαετία απουσίας  θα αρχίσουν  να υποδέχονται πλοία της ποντοπόρου  ναυτιλίας στις δεξαμενές τους  αφού από ότι λένε οι ειδικοί προηγηθεί ένα τεράστιο  έργο αποκατάστασης, αναβάθμισης και επιστροφής τους στην επιχειρησιακή λειτουργικότητα.

Στις αρχές  του Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας, ανακοίνωσε την καταβολή δώρου Χριστουγέννων συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ  στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν θα έχει βγει η απόφαση του δικαστηρίου για την εξυγίανση. Θα λάβουν 2.000 ευρώ ο καθένας από τους 600 ενεργούς εργαζόμενους, έναντι αυτών που έχουν λαμβάνειν (1,2 εκατομμύρια ευρώ).

Διαβάστε ακόμη:

ΟΗΕ: Αναπόφευκτη η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα

H επιστροφή Λούλα στο τιμόνι της Βραζιλίας – Νίκησε τον ακροδεξιό Μπολσονάρου

Δεκέμβριο οι προσφορές για την ΑΙΓΛΗ Ζαππείου (pic)