Ναυτιλία

Το 100ο πλοίο κατέπλευσε στα ναυπηγεία της Σύρου (δείτε το video)

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η πρόβλεψη για το 2019 είναι ότι θα καταπλεύσουν 120 πλοία στα ναυπηγεία της Σύρου, ξεπερνώντας τους στόχους της εταιρίας

Το 100ο πλοίο κατέπλευσε στα ναυπηγεία της Σύρου και αποτελεί πλέον ορόσημο για το μέλλον της επιχείρησης αφού ήταν ένας από τους στόχους που είχε θέσει για το 2019.

Η πρόβλεψη μάλιστα για το 2019 είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει στα 120 πλοία.

Από τον Απρίλιο του 2018 όταν επαναλειτούργησαν τα ναυπηγεία Σύρου ήρθε η μέρα που επισκευάζονταν ταυτόχρονα έξι πλοία.

Ολοκληρώθηκε πλήρως η πλωτής δεξαμενής «ΒΙΟΛΑΝΤΩ», διαστάσεων Panamax ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση δεξαμενής τύπου Aframax. Το ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου αποτελεί πλέον την πιο σύγχρονη και αξιόπιστη επιλογή για Panamax size πλοία στην ευρύτερη περιοχή.

Από τον Μάρτιο του 2018, δημιουργήθηκαν 300 θέσεις εργασίας, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν σε 500. Σύμφωνα με πρόβλεψη της ΟΝΕΧ οι θέσεις εργασίας θα φθάσουν στις 1.000 με 1.200 με την προσθήκη της δεξαμενής Aframax.

Επίσης, είναι σε εξέλιξη η μετακίνηση των 25.000 από τους 80.000 τόνων αποβλήτων της αμμοβολής του ναυπηγείου με στόχο τη σταδιακή μετατροπή του Νεωρίου σε «πράσινο ναυπηγείο» με εφαρμογή νέων καθαρότερων μεθόδων καθαρισμού και παραγωγής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας έχει κατά καιρούς τονίσει τη συμβολή του Νεωρίου στην κατακόρυφη ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου συνολικά στην Ελλάδα κατά 21% χάρις στην επαναλειτουργία του ιστορικού ναυπηγείου.