Στην πώληση ενός δεξαμενόπλοιου LR2 aframax, ναυπηγήσεως του  2006, προχώρησε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Tsakos Energy Navigation. Το  πλοίο  εκείνη την εποχή  ήταν ένα από τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαϊκών προϊόντων στον κόσμο. Αυτή η πώληση θα αποφέρει στην εταιρεία 7,1 εκατομμύρια δολάρια  μετρητά, μετά την αποπληρωμή του σχετικού χρέους και  θα καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

«Αυτή η έγκαιρη πώληση απεικονίζει τη δέσμευσή μας στη δεδηλωμένη πρωτοβουλία «Greenship», καθώς συμπίπτει με την πρόσφατη παραγγελία τεσσάρων aframaxes διπλού καυσίμου σε μακροχρόνια ναύλωση    σε σημαντικό τελικό ενεργειακό ναυλωτή. Καθώς συνεχίζουμε να διερευνούμε και να αξιολογούμε μελλοντικές εναλλακτικές λύσεις, θα πρέπει να αναμένονται παρόμοιες συναλλαγές», σχολίασε ο  Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN.

Η ΤΕΝ, που ιδρύθηκε το 1993 και γιορτάζει φέτος 29 χρόνια ως δημόσια Εταιρεία, είναι μια από τις πρώτες και πιο εδραιωμένες δημόσιες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο. Ο διαφοροποιημένος ενεργειακός στόλος της TEN αποτελείται επί του παρόντος από 70 πλοία διπλού κύτους, συμπεριλαμβανομένου ενός shuttle tanker suezmax DP2 και τεσσάρων πλοίων aframax με κινητήρα διπλού καυσίμου LNG, που αποτελούν ένα μείγμα δεξαμενόπλοιων αργού, δεξαμενόπλοιων προϊόντων και πλοίων μεταφοράς LNG, συνολικού ύψους 7,9 εκατομμυρίων dwt.

Διαβάστε ακόμα:

Capital Economics: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,5% στην ελληνική οικονομία το 2022 και ρεκόρ για τον τουρισμό

Τάκης Θεοχαράκης: Τα γλυκόπικρα γενέθλια και το σχέδιο για τη Nissan (pics)

Η μπάλα φέρνει τα πάνω-κάτω στη συνδρομητική τηλεόραση – Ο Ολυμπιακός και η μάχη Cosmote με Nova