Κοινή συνεδρία των ECSA-Ένωση Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων της Transport & Environment (T&E) και της Διεθνούς Ένωση Νηογνωμόνων- (IACS) με “Shipping for Net-Zero Europe” πραγματοποιήθηκε σήμερα Tρίτη στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για τη Ναυτιλία (ESS).

«Η ναυτιλία αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα για την Ευρώπη. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ατζέντα για να διασφαλίσουμε την απαλλαγή της ναυτιλίας από τις ανθρακούχες εκπομπές, διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά της; Τρία βασικά μηνύματα από την ECSA» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ECSA, Σωτήρης Ράπτης:

  •  Τα καύσιμα χαμηλών και μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε επαρκείς ποσότητες και σε προσιτή τιμή – πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή
  • Τα καύσιμα αυτά πρέπει να αναγνωριστούν ως στρατηγικές τεχνολογίες καθαρού μηδενός σύμφωνα με την Net Zero Industry Act
  • Το πακέτο FitFor55 πρέπει να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα του ναυτιλιακού τομέα. Η εφαρμογή της δέσμης αρχίζει τώρα και θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα. Πρέπει επίσης να αναπτυχθούν πρότυπα ασφαλείας.»

Διαβάστε ακόμη 

Ποιοι ωφελούνται από το «πακέτο» των €2,5 δισ. της ΔΕΘ – Πότε και πόσα θα πάρουν

Παναγιώτης Τερεζάκης (ΟΣΕ): Σε δύο χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Morgan Stanley για τράπεζες: Αρνητικές επιπτώσεις από πιθανή αλλαγή στα υποχρεωτικά ελάχιστα αποθεματικά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ