Οικονομία

400 ευρώ: Περισσότεροι από 70.000 δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση – Αναλυτικά η διαδικασία

  • newsroom


Mέχρι πότε είναι η προθεσμία για τις αιτήσεις - Ο ΟΑΕΔ έχει ήδη καταβάλει τα 400 ευρώ σε 63.000 τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων

Εντός της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, περισσότεροι από 72.000 (55%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Ο ΟΑΕΔ έχει ήδη καταβάλει τα 400 ευρώ σε 63.000 τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων και σήμερα θα καταβληθεί η ενίσχυση σε περίπου 7.000 επιπλέον δικαιούχους.

Συνολικά, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν καταβληθεί τα 400 ευρώ σε 70.000 (97%), από τους 72.000 δικαιούχους με καταχωρισμένο ΙΒΑΝ.

Mέχρι πότε είναι η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση ΕΔΩ.

Ποια είναι η διαδικασία για τις αιτήσεις

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών. Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Διαβάστε περισσότερα:

Σταϊκούρας για ΕΛΣΤΑΤ: Η ελληνική οικονομία δείχνει αντοχές

«Λευκή πετσέτα» έριξε και πάλι ο Απόστολος Βακάκης

Ελλάκτωρ: «Eμφύλιος» μέχρι τέλους για τον έλεγχο του ομίλου

 

Απόρρητο Απόρρητο