Τέλος στο «θρίλερ» με λάθη στα εκκαθαριστικά που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα λόγω τεχνικού προβλήματος το Taxisnet. Κύκλοι της διοίκησης της ΑΑΔΕ καθησυχάζουν πως το θέμα έκλεισε άμεσα και τονίζουν ότι όσοι δεν έλαβαν ως τώρα ατομική ειδοποίηση, δεν έχουν λόγους να ανησυχούν πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκπλήξεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν επίσημες πηγές της ΑΑΔΕ στο newmoney.gr:

· άμεσα την Παρασκευή εντοπίστηκαν όλα τα 1.750 ΑΦΜ για τα οποία εκδόθηκαν εκκαθαριστικά με τα λάθη στις προκαταβολές φόρου. Όπως τονίζουν από την ΑΑΔΕ, στους συγκεκριμένους φορολογούμενους περιλαμβάνονται μόνον ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη διοίκησης ή άλλες κατηγορίες που υπόκεινται σε προκαταβολή του φόρου. Δηλαδή όχι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

· άμεσα εστάλησαν σε όλους τους θιγόμενους και τα σχετικά ειδοποιητήρια, με τα οποία η ΑΑΔΕ τους καλεί να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, για να διορθωθεί το λάθος του Taxisnet και να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό.

· όπως εξ αυτού προκύπτει, κανείς άλλος φορολογούμενος δεν έχει λόγο να ανησυχεί ότι έγινε λάθος στο εκκαθαριστικό του τις προηγούμενες ημέρες ή βδομάδες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μάλιστα, από τα 1.750 ΑΦΜ που έλαβαν την σχετική ενημέρωση (στο λογαριασμό τους στο MyTaxisnet ή και με email) ήδη έσπευσαν οι πρώτοι να κάνουν και τις διορθωτικές δηλώσεις για να εκδοθεί σωστό ενημερωτικό.

Διαβάστε ακόμα:

«Πετζετάκις» – Η πρώτη ελληνική πολυεθνική: Από το ένδοξο παρελθόν στο θλιβερό παρόν (pics)

Οι Έλληνες «σύμμαχοι» της Lockheed στη… ναυμαχία για τις φρεγάτες

Ζωή στη φάρμα (με τα κρυπτονομίσματα): Πώς ένας 19χρονος βγάζει $54.000 τον χρόνο