Οικονομία

ΑΑΔΕ: Νέα digital υπηρεσία «e-Αίτηση για Τελωνειακές Εργασίες»

  • newsroom


Διασφαλίζεται η άμεση και ψηφιακή εξυπηρέτηση περισσοτέρων των 80.000 αιτήσεων ετησίως, εξοικονομώντας πόρους για τα τελωνεία και την εμπορευματική κοινότητα, και με απτά οφέλη για τη δημόσια υγεία

Με στόχο τη διευκόλυνση της εμπορευματικής κοινότητας, των τελωνειακών αντιπροσώπων και κάθε συναλλασσόμενου με τις τελωνειακές υπηρεσίες, αλλά και για τη διασφάλιση ταχύτητας και διαφάνειας στις συναλλαγές και την εξοικονόμηση σημαντικού χρόνου για τις υπηρεσίες της, η ΑΑΔΕ εισάγει νέα ψηφιακή υπηρεσία.

Πρόκειται για την e-Αίτηση για Τελωνειακές Εργασίες, μέσω της οποίας η υποβολή και διαχείριση της αίτησης των συναλλασσομένων προς τις τελωνειακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, για παροχή εργασιών εκτός ωραρίου λειτουργίας ή/και εκτός τελωνειακού καταστήματος γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά.

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία της ΑΑΔΕ παρέχει πλέον τη δυνατότητα υποβολής, διαχείρισης και πληρωμής της συγκεκριμένης αίτησης χωρίς φυσική παρουσία.

Μέσω της νέας ψηφιακής υπηρεσίας, διασφαλίζεται η άμεση και ψηφιακή εξυπηρέτηση περισσοτέρων των 80.000 αιτήσεων ετησίως, εξοικονομώντας πόρους για τα τελωνεία και την εμπορευματική κοινότητα, και με απτά οφέλη για τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΣΤΑΤ- Πληθωρισμός: Αυξήσεις τιμών – σοκ τον Αύγουστο σε καύσιμα και βασικά τρόφιμα

Υπ. Παιδείας: 14 ερωταπαντήσεις για την επιστροφή στα σχολεία – Τι ισχύει για test, κρούσματα, απουσίες και τηλεκπαίδευση

Intralot: Aύξηση κατά 106,5% στα EBITDA α’ εξαμήνου – Αναβάθμιση και από Moody’s