Οικονομία

Αυτοκίνητα: Στα «ύψη» οι πωλήσεις τον Απρίλιο

  • newsroom


Τα εταιρικά αυτοκίνητα οδήγησαν την κούρσα των πωλήσεων τον τέταρτο μήνα του τρέχοντος έτους ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου

Αν τον Μάρτιο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο ρεκόρ 142% τότε το Απρίλιο κυριολεκτικά οι πωλήσεις νέων ΙΧ «εκτοξεύθηκαν» καθώς το αντίστοιχο ποσοστό ανόδου ανήλθε σε 319%!

Βέβαια μπορεί κανείς εύλογα να αναφέρει πως πέρυσι τον Απρίλιο βρισκόμασταν εν μέσω αυστηρών περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού και οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων είχαν σημειώσει τον συγκεκριμένο μήνα πτώση 80% σε σχέση με το 2019 και είχαν περιοριστεί σε κάτω από 2.500 μονάδες αλλά από την άλλη μεριά τα ίδια περιοριστικά μέτρα ισχύουν και φέτος! Επιπλέον η στατιστική ορίζει ότι συγκρίνονται οι αντίστοιχοι μήνες μεταξύ του τρέχοντος έτους και της προηγούμενης χρονιάς…

Η μεγάλη έκπληξη τον Απρίλιο έχει να κάνει με το γεγονός πως οι εταιρικές πωλήσεις φαίνεται ότι αναλαμβάνουν τα ηνία της κούρσας των πωλήσεων με ποσοστό 51% που σημαίνει ότι δειλά-δειλά ξεκινούν και πάλι να ενεργοποιούνται οι επιχειρήσεις χρονομίσθωσης και ενοικιάσεων αυτοκινήτων έναντι 49% των ιδιωτών καταναλωτών.

Μάλιστα στελέχη της αγοράς επισημαίνουν στο Newsauto.gr πως οι επόμενοι δύο μήνες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αγορά καθώς θα αποδειχθεί ποια θα είναι η δυναμική των εταιρικών πωλήσεων ενόψει της τουριστικής περιόδου η οποία αναμένεται να παραταθεί έως και το Νοέμβριο!

Παράλληλα τον Απρίλιο πέραν της Toyota και της Peugeot ακόμη μία εταιρεία που δεν άλλη από την Hyundai βρέθηκε πολύ κοντά στους δύο μόνιμους μονομάχους καθώς η Toyota σημείωσε 1.269 ταξινομήσεις, η Peugeot 1.225 και η Hyundai 1.201 οχήματα. Επίσης οι τρεις παραπάνω εταιρείες αποτελούν τις μοναδικές εισαγωγικές οι οποίες κατάφεραν να σημειώσουν τετραψήφιο αριθμό πωλήσεων ενώ οι περισσότερες εταιρείες έκλεισαν τον Απρίλιο με τριψήφιο αριθμό πωλήσεων.

Όσον αφορά στην Tesla η οποία τον προηγούμενο μήνα αποτέλεσε την έκπληξη με 160 ταξινομήσεις μάλλον τον Απρίλιο «προσγειώθηκε» απότομα στις 26 ταξινομήσεις ενώ αντίθετα εκείνες της Land Rover άγγιξαν τις 33 πωλήσεις της Porsche τις 13 και της Jaguar τις 11 πωλήσεις.

Σε επίπεδο έτους στο πρώτο τετράμηνο του 2021 οι πωλήσεις νέων ΙΧ καταγράφουν άνοδο 41,52% καθώς έχουν διατεθεί 33.716 οχήματα έναντι 23.824 αυτοκινήτων το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Διαβάστε περισσότερα: newsauto.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ναυτιλία: Πόσο οικολογικά είναι τα εναλλακτικά καύσιμα

Πού οφείλεται η χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων;

Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει – Πότε ξεκινά η υποβολή τους