Έπειτα από τον καταιγισμό εξελίξεων σχετικά με την κρίση της Creddit Suisse και τους φόβους για ενδεχόμενη κατάρρευση, «αναστάτωση» επικράτησε και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η οποία προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η διαφαινόμενη κρίση δεν θα εξαπλωθεί περαιτέρω παρασύροντας και άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Έτσι, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν επικοινώνησαν ήδη με τις ευρωπαϊκές τράπεζες που βρίσκονται υπό την εποπτεία της κεντρικής τράπεζας ώστε να ενημερωθούν για τα οικονομικά ανοίγματά τους στην Credit Suisse. Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας, αρνήθηκε να σχολιάσει, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η WSJ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης η προσοχή στράφηκε στην Credit Suisse η οποία κατρακυλάει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Μάλιστα, οι χρηματιστηριακές αρχές της Ευρώπης αναγκάστηκαν να αναστείλουν προσωρινά τη διαπραγμάτευση της μετοχής. Εκείνη την στιγμή, η πτώση έφθανε στο -30%.  

Η αναταραχή προκλήθηκε μετά την παρέμβαση του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, δηλαδή της Saudi National Bank, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να «ρίξει» περισσότερα χρήματα στην τράπεζα, καθώς δεν επιθυμεί το ποσοστό της να ξεπεράσει το όριο του 10% (σήμερα βρίσκεται στο 9,9%).    

Διαβάστε ακόμη:

Τι προκάλεσε το κραχ της Credit Suisse – Επιστρέφουν τα τραπεζικά «φαντάσματα»

Πώς οι DJs απέκτησαν το δικό τους star-system – Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι με αμοιβές μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ το πάρτι

Βουλιαγμένη όπως… Σεν Τροπέ – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές για ακίνητα