Την αξιοποίηση της πραγματικής δυναμικής της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας ως κρίσιμου καταλύτη για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας θα αναδείξει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, ΣΕΠΕ, στο digital economy forum 2022: digital Greece in the spotlight, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022.

Στη νέα πραγματικότητα, που δημιούργησε τόσο η πανδημία COVID-19 όσο και η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ψηφιακή τεχνολογία, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, κατέχει καίριο ρόλο και αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα. Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελληνική Πολιτεία έχει εισέλθει στο δρόμο της ψηφιακής εποχής, ωστόσο υπάρχουν πολλά βήματα που χρειάζεται ακόμα να γίνουν.

Είναι γεγονός, ότι η επιτάχυνση της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας διαμορφώνει την ατζέντα της επόμενης ημέρας για μία σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ  διοργανώνει το digital economy forum 2022, στο οποίο συμμετέχουν και φέτος ομιλητές υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στις 19 Δεκεμβρίου 2022, τόσο με φυσική παρουσία, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της COVID-19, όσο και διαδικτυακά μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα HD Iive streaming. Την κεντρική ομιλία στο κλείσιμο εργασιών έχει προσκληθεί να πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός της χώρας, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την έναρξη των εργασιών έχει προσκληθεί να πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Αλέξης Τσίπρας.

Στο digital economy forum 2022: digital Greece in the spotlight θα λάβουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι και ειδικοί της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας, εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και άλλων κλάδων της οικονομίας.

Οι θεματικές ενότητες του digital economy forum 2022: digital Greece in the spotlight είναι:

  • Επενδύσεις και τεχνολογικά hubs
  • Αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό
  • Ενισχύοντας την ψηφιοποίηση της χώρας
  • Ψηφιοποιώντας το κράτος
  • Έξυπνες πόλεις και περιφέρειες και ο ρόλος τους στην καινοτομία
  • Η σημασία της κυβερνοασφάλειας
  • Αναπτύσσοντας τις υποδομές
  • Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης – Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της επόμενης μέρας
  • Κορυφαία στελέχη του κλάδου της ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και άλλων παραγωγικών τομέων θα δώσουν το παρών, αναπτύσσοντας ενδιαφέρουσες απόψεις, όχι μόνο για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος αλλά και για τις ευκαιρίες που αναδύονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το digital economy forum 2022: digital Greece in the spotlight, μπορείτε να αναζητήσετε στο deforum.sepe.gr.

Διαβάστε ακόμη:

Πάνω από την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Μεσόγειο η ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2022

Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ: Οργή και διαφωνίες στις προτάσεις της Κομισιόν για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Το πόρισμα Βουρλιώτη, η εκεχειρία των καναλαρχών, ό,τι (δεν) πωλείται είναι χρυσός, τα μαχαίρια Cosmote – NOVA για τη Euroleague