Την έκπληξή της εκφράζει η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει, στο κατατεθειμένο σχέδιο νόμου «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση», «δεν τηρήθηκαν οι προαναγγελίες σχετικά με τη διάρκεια παράτασης των μισθωμάτων ακινήτων του Δημοσίου».

Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για τριετή παράταση, αλλά για διετή.

Το Επιμελητήριο υπενθυμίζει στην επιστολή του ότι σε τηλεδιάσκεψη που είχε οργανώσει στις 17 Μαρτίου 2021, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε προαναγγείλει την απόφασή του για παράταση τριών ετών στα μισθώματα ακινήτων του Δημοσίου. Υπογραμμίζεται ότι την ανακοίνωση του υπουργού είχε χαιρετίσει η διοίκηση του ΕΕΑ, καθώς αποτελούσε βασικό αίτημά της για τη στήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας και ανέμενε την τυπική ανακοίνωση του υπουργείου για την εφαρμογή της σχετικής απόφασης.

Όμως, όπως σημειώνεται στην επιστολή: «Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο κατατεθειμένο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών “Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση” και δη στο άρθρο 49 αυτού (που αφορά στις παρατάσεις μισθώσεων δημοτικών ακινήτων και κυλικείων) δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για τριετή παράταση, αλλά για διετή».

Η διοίκηση του ΕΕΑ με επιστολή που απέστειλε προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, ζητά την τήρηση της δημόσιας προαναγγελίας του κ. Βορίδη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση για πολλές επιχειρήσεις -ειδικά από τον χώρο της εστίασης- θα είναι αδύνατη η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία τους.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Eπιστροφή στα πλεονάσματα το 2022

Cosco: Στηρίζει το ελληνικό εμπόριο με «πάγωμα» των τιμολογίων της για 4η χρονιά

Ερντογάν: Το καλοκαίρι ξεκινούν τα πρώτα έργα για τη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης