Διεθνή

Ερντογάν: Το καλοκαίρι ξεκινούν τα πρώτα έργα για τη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

  • newsroom


Το Kanal Istanbul θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά – Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα κοστίσει 75 δισ. τουρκικές λίρες (9,2 δισ. δολάρια)

Η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα σε διαγωνισμό για τη διάνοιξη μιας τεράστιας διώρυγας στην Κωνσταντινούπολη και οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή της θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης (Kanal Istanbul) προβέπεται να συνδέσει τη Μαύρη Θάλασσα βορείως της Κωνσταντινούπολης με τη Θάλασσα του Μαρμαρά προς νότον και εκτιμάται ότι θα κοστίσει 75 δισ. τουρκικές λίρες (9,2 δισ. δολάρια).

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η διάνοιξη της διώρυγας θα μειώσει την κυκλοφορία στα Στενά του Βοσπόρου και θα αποτρέψει ατυχήματα, όμως οι επικριτές του σχεδίου έχουν υπογραμμίσει ότι θα επιφέρει μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά και θα μολύνει πηγές πόσιμου νερού.

«Η Τουρκία θα προχωρήσει στο σχέδιο αυτό είτε σας αρέσει είτε όχι»,  είπε ο πρόεδρος Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, AKP, και αναφερόμενος στις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης και άλλων αντιπάλων. Πρόσθεσε δε πως η διώρυγα θα αποτελέσει «μια νέα τραχεία» για την περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Eπιστροφή στα πλεονάσματα το 2022

Ποιες επιχειρήσεις δανείστηκαν εν μέσω πανδημίας – Στην Αττική το 60% της τραπεζικής χρηματοδότησης

Cosco: Στηρίζει το ελληνικό εμπόριο με «πάγωμα» των τιμολογίων της για 4η χρονιά

 

Απόρρητο Απόρρητο