Οικονομία

Ελληνικό: Στο υπ. Περιβάλλοντος παραπέμπει η Κονιόρδου για το ύψος των κτηρίων

  • newsroom


«Ευκτικός» και όχι «δεσμευτικός» ο χαρακτήρας της γνωμοδότησης του ΚΑΣ και της απόφασης της ίδιας, είπε στη Βουλή

Αναρμόδια για το ύψος των κτηρίων στο Ελληνικό, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στη Βουλή παραπέμποντας για το θέμα στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η κα Κονιόρδου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, σημείωσε πως το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει την αρμοδιότητα για τα ύψη των κτηρίων και πως σε κάθε περίπτωση η γνωμοδότηση του ΚΑΣ και ο όρος που έβαλε έχει «ευκτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί δεσμευτική γνωμοδότηση».

Η ίδια αναφέρθηκε σε ένα προς ένα όλα τα σημεία της σύμβασης για το Ελληνικό, λέγοντας ότι θέλει να διαλευκάνει θέματα στα οποία υπάρχει σύγχυση έτσι όπως έχουν προβληθεί.
Σε ό,τι αφορά τα αμιγώς αρχαιολογικά, αναφέρθηκε στον λόφο Χασάνι, υπογράμμισε ότι κηρύχθηκε μόνο η κορυφή του με τρόπο που δεν εμποδίζει την επένδυση.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος απ’ την πλευρά του υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση της υπουργού Πολιτισμού σχετικά με το ύψος των κτηρίων αποτελεί νέο στοιχείο για το θέμα.
«Όμως κυρία υπουργέ έρχεται Δεκέμβρης, έρχεται χειμώνας. Η κυβέρνηση με διάφορα τεχνάσματα αλλάζει τους όρους της σύμβασης με τον επενδυτή την οποία η ίδια έφερε στην Βουλή δύο φορές, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι μπουλντόζες θ αργήσουν να φανούν στο Ελληνικό», τόνισε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το Ελληνικό είναι η μεγαλύτερη επένδυση αυτή την στιγμή στην Ευρώπη, ύψους 8,2 δισ. ευρώ, η οποία θα δώσει 75.000 θέσεις εργασίας.