Ετήσια αύξηση 16,5% σημείωσε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το α’ τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Ειδικότερα, η εξέλιξη του Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές, με έτος βάσης 2021=100,0 και περίοδο αναφοράς το Α΄ τρίμηνο 2026, σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών στοιχεία, έχει ως εξής:
Ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του Α΄ τριμήνου 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α΄ τριμήνου 2025, παρουσίασε αύξηση 16,5% έναντι μείωσης 3,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2025 με το 2024.
Ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του Α΄ τριμήνου 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2025, παρουσίασε μείωση 44,6% έναντι μείωσης 51,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Α΄ τριμήνου 2025 με το Δ΄ τρίμηνο 2024.
Ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του Α΄ τριμήνου 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2025, παρουσίασε αύξηση 2,8%.
Διαβάστε ακόμη
Τα 7 SOS για τα 36.000 ευρώ της ανακαίνισης ακινήτων
Schneider Electric: Από τα εργοστάσια άνθρακα, στα εργοστάσια της AI (pics)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.