ΕΝΦΙΑ κάθε μήνα θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι από τον επόμενο μήνα, καθώς σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, τον οποίο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ο φόρος θα καταβάλλεται σε 12 δόσεις κάθε χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ 2021 θα αναρτηθούν αύριο, 22 Σεπτεμβρίου 2021, και θα πληρωθούν σε έξι δόσεις.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ η τελευταία μέχρι και τον Φεβρουάριο 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επανέλαβε και σήμερα ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν δικαίωμα να πληρώσουν τη δόση του Σεπτεμβρίου στο τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή μαζί με τη δεύτερη δόση, χωρίς να υπάρχει πρόστιμο.

Σε ό,τι αφορά το 2022, ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε δέκα μηνιαίες δόσεις, από τον Μάρτιο έως και τον Δεκέμβριο 2022, δηλαδή μόλις ολοκληρωθεί η καταβολή του ΕΝΦΙΑ 2021.

ΕΝΦΙΑ κάθε μήνα

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ να γίνεται σε 12 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή από τον Ιανουάριο 2023 και μέχρι τον τέλος κάθε έτους.

Αυτό σημαίνει ότι από αυτόν τον μήνα και για όσο θα υπάρχει ο ΕΝΦΙΑ, η καταβολή του θα γίνεται κάθε μήνα, αλλά σε μικρότερες δόσεις.

Για παράδειγμα, για φόρο που ανέρχεται σε 120 ευρώ τον χρόνο, η καταβολή για το 2021 θα γίνει σε έξι δόσεις των 20 ευρώ, για το 2022 σε 10 δόσεις των 12 ευρώ και για το 2023 και έπειτα σε 12 δόσεις των 10 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η γαλλικών συμφερόντων εταιρεία Liner CMA CGM

Λιονέλ Μέσι: Ρέει χρήμα στην Παρί μετά το «χρυσό» deal με την Crypto.com

Το τέλος εποχής Μέρκελ και η χαμένη δεκαετία των γερμανικών τραπεζών