Οικονομία

ΕΝΦΙΑ με δόσεις: Πώς θα γίνεται η πληρωμή το 2022 (vid)

  • newsroom


Οι πληρωμές του φόρου θα απλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αντί να επικεντρώνονται παράλληλα με τις πληρωμές φόρου εισοδήματος κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους

Πριν προλάβουν να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2021, η έκτη δόση του οποίου πρέπει να πληρωθεί τον προσεχή Φεβρουάριο, θα έρθει η ώρα για την καταβολή του φόρου ακινήτων για το 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2022 θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση αναφέρει ότι «οι Αρχές σχεδιάζουν μια σημαντική μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ για το 2022, με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές. Αυτό συνεπάγεται μια ολοκληρωμένη ενημέρωση της φορολογικής βάσης ΕΝΦΙΑ, βάσει των πρόσφατα ψηφιοποιημένων ζωνών αξίας του ευρύτερου φόρου ιδιοκτησίας.

«Η ευρύτερη φορολογική βάση θα επιτρέψει μια σημαντική μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ, που θα νομοθετηθεί έως τον Νοέμβριο του 2021. Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα ακολουθήσει στις αρχές του 2022, με τις πρώτες πληρωμές τον Μάρτιο του 2022. Έτσι, οι πληρωμές του φόρου θα απλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αντί να επικεντρώνονται παράλληλα με τις πληρωμές φόρου εισοδήματος κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Όπως αναφέρεται, οι νέες αντικειμενικές είναι πλέον απολύτως ψηφιοποιημένες και θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον ΕΝΦΙΑ και όλους τους άλλους φόρους, συμπεριλαμβανομένου του φόρου μεταβίβασης ιδιοκτησίας και του φόρου κληρονομιάς».

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο και πανδημία ξαναγράφουν τον χάρτη στην ακτοπλοΐα

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Σχεδόν 2 στους 10 θα λάβουν επιστροφή φόρου

Business Insider: Ο Λάχλαν Μέρντοχ μιλά για όλους και για όλα