Οικονομία

Επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες: Ζητούν τη διεύρυνσή του

  • newsroom


Επιστολή εννέα φορέων προς το υπουργείο Εργασίας

Εννέα επιστημονικοί φορείς της χώρας, με ανοικτή επιστολή τους, διαμαρτύρονται έντονα για τη στάση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με το χορήγημα των 400 ευρώ στους επιστήμονες, το οποίο έλαβαν μόλις 44.258 επιστήμονες επί συνόλου 120.000 και μόλις 17,7 εκατ. ευρώ, από τα 67 εκατ. που βρίσκονται στο αποθεματικό τους.

Με την ίδια επιστολή, καλούν το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει άμεσα νέα κοινή υπουργική απόφαση, «με την οποία θα απαλείφει τους πρωτόγνωρους για καταβολή χορηγήματος/επιδόματος όρους (πτώση τζίρου 20%, οικογενειακό επίδομα) έτσι ώστε το χορήγημα του ειδικού λογαριασμού του ΟΑΕΔ που σχηματίστηκε αποκλειστικά και μόνο από εισφορές των επιστημόνων να το λάβουν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη με αύξουσα σειρά συνολικού ατομικού εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού κατά τα αρχικώς υπεσχημένα, πλέον των όσων ήδη το έχουν λάβει».

Ακόμη, στην επιστολή τους υπογραμμίζουν, ότι «οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα συνιστά σοβαρή προσβολή της κυβέρνησης απέναντι στους επιστήμονες της χώρας, απαξίωση του ρόλου τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στη συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας».

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.465 νέα κρούσματα – 630 διασωληνωμένοι

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών – Πάνω από €26,1 δισ. οι προσφορές για το 30ετές ομόλογο (Upd)

Κομισιόν: Υιοθετείται η πρόταση για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού (pic)

Απόρρητο Απόρρητο