Την επιδότηση και των λογαριασμών φυσικού αερίου, και όχι μόνο των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος,  προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 8 της τροπολογίας, με Κοινή Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών «δύναται να παρέχεται από τον ειδικό λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, επιδότηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου».

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι μόνον οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου. Με κοινή απόφαση των αρμόδιων υπουργών, καθορίζονται οι δικαιούχοι καταναλωτές λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για τη χορήγηση της επιδότησης, το ύψος της επιδότησης ανα θερμική μεγαβατώρα, η διαδικασία,ο τρόπος χορήγησης της ο χρόνος εκκαθάρισης ,η περίοδος κατανάλωσης,ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων.

Συνεπώς θα χρειαστεί να εκδοθεί ειδική Απόφαση για να οριστούν τα κριτήρια και η έναρξη της επιδότησης.

Στην ίδια τροπολογία ορίζεται και ότι «παρέχεται επιδότηση» (σσ: και όχι «δύναται να παρέχεται επιδότηση») της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων» ως έκπτωση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.  Σύμφωνα με την τροπολογία, «αικαιούχοι είναι οι καταναλωτές χαμηλής τάσης». Δεν περιορίζονται δηλαδή στους οικιακούς καταναλωτές.

Διαβάστε ακόμη:

Ελίζαμπεθ Χολμς – Theranos: «Να γίνω Στιβ Τζομπς» – Τι αποκαλύπτει το κρυφό ημερολόγιό της

Focus Bari: Εκτόξευση στα είδη που αγοράζονται online – Ποια προτιμούνται στην μετά covid εποχή

Aegean: Αυξημένη τιμή στόχο στα 8,5 ευρώ δίνει η Euroxx – Σύσταση «overweight»