Ανακοινώσεις για το επίδομα θέρμανσης έκανε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Στα 3,5 δισ. ανέρχεται το κόστος των επιπλέον μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό και εξειδικεύτηκαν, σε ένα βαθμό, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Από αυτά το 1,1 δισ. αφορούν το 2021, ενώ προβλέπονται και άλλα 2,4 δισ. για το 2022. Συνολικά στην περίοδο της πανδημίας οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης ανέρχονται σε 42,7 δισ., τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «στα υφιστάμενα μέτρα, προστίθενται ή επεκτείνονται παρεμβάσεις, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, ύψους 1,1 δισ. ευρώ μόνο για το 2021».

 Οι αλλαγές στα κριτήρια των δικαιούχων

Παρεμβάσεις στα κριτήρια χορήγησης και στα ποσά του επιδόματος θέρμανσης σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο τη διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος και την αύξηση του ύψους του.

Οι παρεμβάσεις θα περιληφθούν στο ευρύτερο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση του κύματος ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης και προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το βράδυ από το βήμα της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης,

Με τις βελτιώσεις του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα καταστεί δυνατό να ενισχυθούν ουσιαστικά πολύ περισσότερα νοικοκυριά με πολύ μεγαλύτερα ποσά επιδότησης της αγοράς προϊόντων θέρμανσης και ότι θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις σημαντικά αυξημένες δαπάνες θέρμανσης που θα πυροδοτήσουν οι επικείμενες ανατιμήσεις-φωτιά στα καύσιμα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 70 έως και 650 ευρώ ανάλογα με την περιοχή στην οποία κατοικεί ο δικαιούχος και την οικογενειακή του κατάσταση.

Δικαιούχοι είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης είναι:

α) Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του εκάστοτε τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.

β) Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του εκάστοτε τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

γ) Μονογονεϊκές οικογένειες οι οποίες κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του εκάστοτε τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Διαβάστε ακόμη:

Λαγκάρντ: Σε προ πανδημίας επίπεδα η παραγωγή στην Ευρωζώνη πριν από το τέλος του 2021 – Πώς θα γεφυρωθεί το χάσμα Βορρά – Νότου

Attica Bank: Τι προτείνεται για την ΑΜΚ – Μακέδος: Έτος – σταθμός το 2021 για την τράπεζα

OTE: Ανεβάζει την τιμή στόχο, υποβαθμίζει τη σύσταση η Eurobank Equities