Επιχειρήσεις

OTE: Ανεβάζει την τιμή στόχο, υποβαθμίζει τη σύσταση η Eurobank Equities

  • newsroom


Ο ΟΤΕ έχει υπεραποδώσει σε σχέση με το ελληνικό Χρηματιστήριο (+14%), τις μη χρηματοοικονομικές εισηγμένες (+15%) και τον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών (+17%) και μέχρι στιγμής έχει ενισχυθεί κατά 25% από τις αρχές του έτους

Αυξάνει ελαφρώς την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Eurobank Equities, από τα 15,8 ευρώ στα 16 ευρώ. Παράλληλα, όμως υποβαθμίζει τη σύσταση από «αγορά» σε «διακράτηση», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «έφτασε η ώρα για μια ανάσα».

Ο ΟΤΕ έχει υπεραποδώσει σε σχέση με το ελληνικό Χρηματιστήριο (+14%), τις μη χρηματοοικονομικές εισηγμένες (+15%) και τον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών (+17%) και μέχρι στιγμής έχει ενισχυθεί κατά 25% από τις αρχές του έτους (στο31% η συνολική απόδοση) . Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή η υπεραπόδοση του ΟΤΕ έγινε πιο βαθιά το τελευταίο τρίμηνο (απόδοση 14% έναντι -2% για την ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών). Αιτία εν μέρει τα ισχυρά αποτελέσματα β’ τριμήνου, οι αναμενόμενες ελεύθερες ταμειακές ροές και οι αποδόσεις των μετόχων.

Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ μείωσε το χάσμα που υπήρχε σε σχέση με τις τηλεπικοινωνίες της ΕΕ  και αυτή τη στιγμή, η μετοχή διαπραγματεύεται σε γενικές γραμμές στο ίδιο επίπεδο με τον τομέα τηλεπικοινωνιών της ΕΕ. Βλέπουμε έτσι περιορισμένους παράγοντες εκ νέου αξιολόγησης, που διαμορφώνουν ένα ισορροπημένο προφίλ κινδύνου/απόδοσης. Σε αυτή τη βάση, μειώνουμε τη σύστασή μας σε Hold για λόγους αποτίμησης, ανεβάζοντας ελαφρώς την τιμή στόχο καθώς μετατοπίζουμε την αποτίμησή μας τον Σεπτέμβριο του 2022.

Διαβάστε ακόμη:

Attica Bank: Τι προτείνεται για την ΑΜΚ – Μακέδος: Έτος – σταθμός το 2021 για την τράπεζα

Έρχεται μεγάλο «ψαλίδι» φόρων στην πιο ακριβή αγορά κατοικιών στην Ευρώπη

Aνεργία: Μειώθηκε στο 14,2% τον Ιούλιο (γραφήματα)