Στα 300 εκατ. ευρώ θα αυξηθεί πλέον το επίδομα θέρμανσης, ενώ πέρυσι είχε αυξηθεί από τα 84 εκατ. ευρώ και είχε πάει στα 174 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Όπως ανέφερε, τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή, για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται.

 

«Ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, τονίζω, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό. Ενώ μελετούμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε σύντομα, και μία ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές», είπε ο πρωθυπουργός.

Πάντως, δυσκολίες συγκεντρώνει το εγχείρημα της διαχείρισης του κόστους θέρμανσης 700.000 νοικοκυριών με φυσικό αέριο. Το περυσινό σχήμα των επιδοτήσεων (20 ευρώ από το κράτος και 20 από τη ΔΕΠΑ) εφέτος κρίνεται ανεπαρκέστατο για την κάλυψη του προβλήματος όταν οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 250 και 300 ευρώ, αν δεν τις ξεπερνούν. Και σε αυτό το μέτωπο αναζητείται ένα σχήμα κινήτρων αντικατάστασης της χρήσης φυσικού αερίου (δύσκολο) και επιδοτήσεων που θα οδηγεί σε ανεκτές επιβαρύνσεις τα συγκεκριμένα νοικοκυριά.

Διαβάστε ακόμα:

Το γιοκ Μητσοτάκη για τον εκλογικό, τα μαλλιοτραβήγματα, η Byte, ο Νίκος, ο Χρήστος και οι εφτά θάλασσες

Mέχρι το τέλος της χρονιάς οι υπογραφές για το «Skyline»- Ο νέος ρόλος της Alpha Aστικά Ακίνητα

Κύμα ελέγχων από την Εφορία για ακίνητα τύπου Airbnb