Οικονομία

ΕΣΘ προς Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Το λιανεμπόριο κλειστό, αλλά ο ιός καλπάζει

  • newsroom


Με ανοιχτή επιστολή προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διερωτάται πώς είναι δυνατόν με το ίδιο ιικό φορτίο να ανοίγουν τα σχολεία, αλλά όχι και τα καταστήματα

Ανοιχτή επιστολή προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), με την οποία ζητά να συνυπολογιστεί στις αποφάσεις της και «η οικονομική καταστροφή του λιανεμπορίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο παραμένει κλειστό τους τελευταίους πέντε μήνες και συνεχόμενα επί 70 ημέρες».

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρά το γεγονός ότι το λιανεμπόριο ήταν κλειστό, το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μην επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα στην πόλη την περασμένη Δευτέρα, όπως ίσχυσε για άλλες περιοχές της χώρας.

«Όλο το διάστημα των πέντε κουραστικών μηνών για τον κόσμο, στα λεωφορεία υπάρχει συνωστισμός, στους δρόμους το ίδιο, στην παραλία το ίδιο. Το λιανεμπόριο κλειστό. Ο ιός όμως συνεχίζει να καλπάζει. Ό,τι και να φταίει, δυστυχώς το αποτέλεσμα για εμάς είναι το ίδιο, “απόλυτη καταστροφή”. Ο θάνατος του εμποράκου», υπογραμμίζεται στην επιστολή της διοίκησης του ΕΣΘ, με τα μέλη της να διερωτώνται ακόμα πώς είναι δυνατόν με το ίδιο ιικό φορτίο να ανοίγουν τα σχολεία της πόλης.

«Όντας σίγουροι ότι στο ζύγι του βάρους του ιικού φορτίου θα συνυπολογίσετε την οικονομική καταστροφή του εμπορίου της πόλης και όχι μόνο, χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε την κρίση σας, ευχόμαστε οι επόμενες αποφάσεις σας να εμπεριέχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, που οδηγούν στην έξοδο της χώρας από την πανδημία», τονίζεται.

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιοποίηση: Πώς προχωρούν οι διαγωνισμοί – Τι αλλάζει σε κτηματολόγιο, ένσημα, συντάξεις

Seabourn-NCL: Οι εταιρείες κρουαζιέρας επιλέγουν Ελλάδα

Πόρτο Καρράς: Το πόρισμα του συμβούλου για την πώληση στον Σαββίδη – Tο επόμενο βήμα του ομίλου Στέγγου

 

Απόρρητο Απόρρητο