«Κλείδωσε» στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο σύμφωνα με την Eurostat. Υπενθυμίζεται, ότι ο πληθωρισμός ήταν ελαφρώς υψηλότερος στο 3,4% τον Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ στις 10 Απριλίου είχε δώσει ετήσια αύξηση 3,2%.

Αντίστοιχα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός στο 2,4% τον Απρίλιο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ένα χρόνο νωρίτερα ήταν 7%. Στην ΕΕ, ο ετήσιος πληθωρισμός ανήλθε στο 2,6% τον Απρίλιο, επίσης σταθερός σε σύγκριση με τον Μάρτιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 8,1%.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στη Λιθουανία (0,4%), τη Δανία (0,5%) και τη Φινλανδία (0,6%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (6,2%), το Βέλγιο (4,9%) και την Κροατία (4,7%). Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2024, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δεκαπέντε κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τέσσερα και αυξήθηκε σε οκτώ.

Τον Απρίλιο του 2024, την υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ είχαν οι υπηρεσίες (+1,64 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,55 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,23 π.μ.) και την ενέργεια (-0,04 π.μ.).

Διαβάστε ακόμη

Deals 6,5 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους – Ποιοι κλάδοι πρωταγωνιστούν

IRIS: Πότε λήγει η προθεσμία για ενεργοποίηση – «Τελεσίγραφο» σε 620.000 επαγγελματίες

Χατζηδάκης: Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ δεν παίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ