Οικονομία

Φορολοταρία: Θα κληρώνει έως 50.000 ευρώ τον μήνα – Ειδική κλήρωση τα Χριστούγεννα

  • newsroom


Σε αυτή την κλήρωση θα μοιράζονται στους τυχερούς ως και 100.000 ευρώ, κάτι που πιθανότατα θα ανεβάσει το ετήσιο κονδύλι της φορολοταρίας στα 13 εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ η 58η δημόσια κλήρωση φορολοταρίας για συναλλαγές Οκτωβρίου 2021 θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου του 2021 στις 12:30.

Οι αλλαγές

Κατ’ αρχάς, οι κληρώσεις θα γίνονται δημοσίως, πιθανότατα με τηλεοπτική ή διαδικτυακή κάλυψη, στα πρότυπα των κληρώσεων του ΟΠΑΠ. Το σημαντικότερο είναι, όμως, ότι τα ποσά ανεβαίνουν. Ειδικότερα, κάθε μήνα θα κληρώνονται ποσά 1.000 ευρώ, 5.000 ευρώ, 20.000 ευρώ και 50.000 ευρώ για έναν ή δύο υπερτυχερούς. Προφανές είναι ότι το σύνολο των τυχερών θα είναι μικρότερο από τους 1.000, αλλά το κίνητρο είναι σαφώς μεγαλύτερο.

Επιπλέον, στοχεύοντας στους φορολογούμενους με χαμηλότερα εισοδήματα, οι αποδείξεις τους θα έχουν bonus προσαύξησης (π.χ. θα μετράνε διπλές) στις κληρώσεις, εφόσον η κατανάλωση ξεπερνά ποσοστό του εισοδήματος τους. Ειδικό bonus προσαύξησης θα υπάρχει και για τους πολύτεκνους, δίνοντας έτσι κοινωνικό χαρακτήρα στη φορολοταρία.

Χριστουγεννιάτικη κλήρωση

Νέο στοιχείο είναι η super λοταρία των Χριστουγέννων, η οποία φαίνεται ότι δύσκολα θα προλάβει να κάνει φέτος πρεμιέρα, εκτός αν έχουμε έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Σε αυτή την κλήρωση θα μοιράζονται στους τυχερούς ως και 100.000 ευρώ, κάτι που πιθανότατα θα ανεβάσει το ετήσιο κονδύλι της φορολοταρίας στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Noval Property: Πού θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια του «πράσινου» ομολόγου των €120 εκατ. – Επενδύσεις €316 εκατ.

ΕΝΦΙΑ: Με εκπτώσεις και με δόσεις το 2022

Άλλαξαν χέρια ακίνητα «φιλέτα» στο Γκάζι σε πλειστηριασμό-θρίλερ