Περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα έκαναν «φτερά» από την επονομαζόμενη «γέφυρα – blockchain» Horizon, στην τρίτη μεγαλύτερη «ληστεία» του κλάδου μέσα στο 2022. 

Μέχρι στιγμής ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, αλλά η Harmony -εταιρεία developers πίσω από την Horizon- διευκρίνισε ότι αντιλήφθηκε την απουσία των εκατομμυρίων το πρωί της Τετάρτης.  

«Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε με τις εθνικές αρχές και τους ειδικούς για να εντοπίσουμε τον δράστη και να ανακτήσουμε τα κλεμμένα χρήματα» γνωστοποίησε η Harmony, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Οι γέφυρες – blockchain διαδραματίζουν καίριο ρόλο στον χώρο των απo-κεντροποιημένων οικονομικών, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων από το ένα blockchain στο άλλο.  

Στην περίπτωση της Horizon, το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη μεταφορά κρυπτονομισμάτων από το δίκτυο του Ethereum στο δίκτυο της Binance Smart Chain. Από το συμβάν, πάντως, δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του δικτύου των Bitcoins.  

Οι εν λόγω «γέφυρες» είναι αρκετά ευάλωτες, εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων ρευστότητας που διατηρούν, όπως εξηγεί ο αναλυτής Jess Symington, μιλώντας στο οικονομικό πρακτορείο CNBC.  

Η επίθεση στη Harmony ακολούθησε μια σειρά άλλων ληστειών σε αντίστοιχες γέφυρες – blockchain. Η Ronin Network απώλεσε περισσότερα από 600 εκατ. δολάρια τον Μάρτιο, ενώ η Wormhole έχασε τουλάχιστον 320 εκατ. δολάρια έναν μήνα αργότερα. 

Διαβάστε επίσης:

Deutsche Bank: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες αλλά δεν είναι ακόμα στο επίκεντρο των επενδυτών

Το παράδοξο του πετρελαίου: Γιατί πέφτουν οι τιμές παρά τις ελλείψεις – Ένας γκουρού της ενέργειας εξηγεί

JP Morgan: Οι θέσεις ρεκόρ των μετρητών στα χαρτοφυλάκια δίνουν στήριξη σε μετοχές και ομόλογα