Διευκρινίσεις για τη τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος επιδότησης της δόσης των ευάλωτων δανειοληπτών (Γέφυρα ΙΙΙ) δίνει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «την 15η Δεκεμβρίου 2022 τα πιστωτικά ιδρύματα – μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών εξέδωσαν δελτίο τύπου, ότι προτίθενται, οικειοθελώς, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης να επιδοτήσουν για 12 μήνες τις δόσεις των ευάλωτων δανειοληπτών, σε ποσοστό 50% την αύξηση των μηνιαίων δόσεων.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της ΕΕΤ, δημοσιεύτηκε η με αριθμό 60269 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2601/21.04.2023) που καθόρισε τα κριτήρια χαρακτηρισμού των δικαιούχων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ποια η διαδικασία για αιτήσεις

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες θα πρέπει να να εισέλθουν στην πλατφόρμα (https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/bebaiose-eualotou-opheilete) και να ζητήσουν την έκδοση βεβαίωσης «οικονομικά ασθενέστερου οφειλέτη», επιλέγοντας ως αιτία έκδοσης το πρόγραμμα επιδότησης δόσης λόγω αύξησης των επιτοκίων.

Ακολούθως, και μετά την έκδοση της παραπάνω βεβαίωσης, οι οφειλέτες εισέρχονται στην πλατφόρμα του Γέφυρα 3 (https://www.gefyra3.gr/login) για την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Τυχόν ερωτήματα των δικαιούχων για το πρόγραμμα υποβάλλονται μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@gefyra3.gr. Ερωτήματα των δανειοληπτών, που αφορούν στους Χρηματοδοτικούς Φορείς (Τράπεζες, ή Εταιρείες διαχείρισης), θα πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα συνεργασίας των δικαιούχων.

Διαβάστε ακόμη:

Βρετανία: Ξεπερνά το 5% το κόστος δανεισμού στη 2ετία – Προς την 13η αύξηση επιτοκίων η BoE

Επιτόκια: Μειώσεις, αυξήσεις και «πάγωμα» – Τι «δείχνουν» οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών

Folli Follie: Ούτε σήμερα η δίκη – Ραντεβού σε… τρεις μήνες!

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ