Οικονομία

Γεωργιάδης για αυξήσεις σε ενέργεια: Διεκδικούμε πακέτο από την Ευρώπη

  • newsroom


«Θα δώσουμε χρήματα, αν χρειαστεί, εκεί που πρέπει», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης – Τι είπε για Επιστρεπτέα Προκαταβολή και κατώτατο μισθό

Διεκδικούμε πακέτο από την Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε μάλιστα ότι αυτό ήταν ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνήσαν οι 9 ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου που συμμετείχαν εχθές στην Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στην Αθήνα, καθώς κάλεσαν τις Βρυξέλλες να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Ο κ Γεωργιάδης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος και υπογράμμισε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί και μετά εάν συνεχιστούν και οι διεθνείς αυξήσεις.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Αναφερόμενος στην επιστρεπτέα προκαταβολή επισήμανε ότι όσοι επιχειρηματίες έχουν μείωση τζίρου από το 2019 στο 2020 άνω του 70% θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει, σημειώνοντας ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το πιο μεγάλο από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Ο κ Γεωργιάδης σημείωσε ότι κάθε αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας μας από οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, μας φέρνει ένα βήμα πιο μακριά από τα μνημόνια, καθώς μπορούμε να δανειστούμε από μόνοι μας από τις αγορές.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά αναφέροντας ως παράδειγμα την αύξηση του τζίρου στην εστίαση η οποία σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 170% αυξημένη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.

Όπως σημείωσε αυτό έγινε επειδή οι επιχειρήσεις ήταν ανοιχτές και η κυβέρνηση ήταν εκεί να τις στηρίζει

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση δε θα αφήσει κανένα μόνο του, η οικονομία πηγαίνει καλά και θα έχουμε χρήματα να δώσουμε αν χρειαστεί εκεί που πρέπει, λελογισμένα» είπε χαρακτηριστικά.

600 ευρώ στους νέους εργαζόμενους από την κυβέρνηση

Υπογράμμισε πως ο νέος εργαζόμενος θα παίρνει 600 ευρώ από την κυβέρνηση και ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμα:

Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη – Πού θα φτάσει τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία (vid)

EUMED9: H Μεσόγειος «φλέγεται» στη σκιά της AUKUS – Η «στροφή» της Γαλλίας (vid)

Διπλή Φορολογία: Ξεκινούν οι συζητήσεις για σύμβαση αποφυγής της με την Αυστραλία