Οικονομία

Γεωργιάδης: Kαι τα καύσιμα στο e-katanalotis – Δωρεάν εφαρμογή για σύγκριση τιμών (vid)

  • newsroom


Ο πολίτης κάνοντας χρήση της εφαρμογής  «e- katanalotis», πριν από τα ψώνια του μπορεί να κατευθυνθεί στο σημείο με τις καλύτερες τιμές

Μέσα από την εφαρμογή e-katanalotis, οι πολίτες μπορούν να κάνουν σύγκριση τιμών-προϊόντων. Η δωρεάν εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μπορούν να πηγαίνουν εκεί που τα προϊόντα είναι φθηνότερα. Ο πολίτης κάνοντας χρήση της εφαρμογής  «e- katanalotis», πριν από τα ψώνια του μπορεί να κατευθυνθεί στο σημείο με τις καλύτερες τιμές. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την 8η Σεπτεμβρίου.

Ενώ συνέχισε: «Μπορεί να έχει δεκάδες ευρώ διαφορά το ίδιο καλάθι. Το κράτος, η κυβέρνηση, το υπουργείο Aνάπτυξης δούλευε και τους έχει δώσει το εργαλείο υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες αύξησης των τιμών να έχουν ακόμα και δεκάδες ευρώ εξοικονόμηση. Εάν το εφαρμόσουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, θα πιέσουμε τις τιμές προς τα κάτω με τον φυσιολογικό τρόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

O πολίτης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή ανώνυμα και χωρίς χρέωση στο κινητό ή στο tablet του (https://e-katanalotis.gov.gr/). Είναι διαθέσιμη τόσο για χρήστες λογισμικού Android όσο και iOS.

Για τις ανατιμήσεις

«Η ακρίβεια είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, δεν είναι μόνο ελληνικό. Στις ΗΠΑ ανακοινώσαν το μεγαλύτερο πληθωρισμό τους από το 1971. Ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι πολύ πάνω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πλησίασε το 3%, που είναι ιστορικά υψηλό. Είναι ένα φαινόμενο που ασφαλώς μας ανησυχεί και το παρακολουθούμε. Διακινδυνεύω μία πρόβλεψη. Αυτή η τάση της αυξήσεως των τιμών που βλέπετε θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το αργότερο μέχρι τις γιορτές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργίαδης.

«Θα ακούσουμε, το Σάββατο, τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού για τη νέα μας οικονομική πολιτική. Και η οικονομική μας πολιτική έχει στόχευση τη μείωση των φόρων. Τώρα ποιους φόρους αφορά, αυτά είναι θέματα του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών». Οι ανακοινώσεις από την ΕΛΣΤΑΤ, δηλαδή το καλύτερο ΑΕΠ, δίνει μεγαλύτερα περιθώρια στον Πρωθυπουργό για τα μέτρα που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ» όσον αφορά τη φημολογία για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σημείωσε ο υπουργός:

«Τα νούμερα που είδατε χθές ήταν του δευτέρου τριμήνου, δηλαδή του Απριλίου, του Μαΐου και του Ιουνίου. Το καλό μας τρίμηνο είναι το επόμενο τρίμηνο, δηλαδή το τρίμηνο του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου όταν πράγματι ο τουρισμός και οι εξαγωγές έχουν πάει εξαιρετικά καλά. Άρα το επόμενο τρίμηνο θα είναι ακόμα καλύτερο του προηγούμενου. Αυτή η επιτυχία δεν είναι της Κυβερνήσεως. Αυτή η επιτυχία είναι των Ελλήνων.

Για πρώτη φορά τα στοιχεία της οικονομικής μας ανάπτυξης έχουν εντελώς υγιή χαρακτηριστικά. Για ποιο λόγο; Η ανάπτυξή μας δεν ήρθε μόνο από την κατανάλωση αλλά και κυρίως από τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών που πλέον φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ και από τη πολύ μεγάλη αύξηση των επενδύσεων. Άρα, η αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου ήδη συντελείται.

Επί πέντε συνεχόμενα τρίμηνα η Ελλάδα ξεπερνάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις επενδύσεις. Αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας, αυτό σημαίνει τζίρο για τα καταστήματα, αυτό σημαίνει καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους Έλληνες. Μην τα βλέπουμε όλα μαύρα.

Η οικονομική πολιτική της κυβερνήσεώς μας αποδίδει. Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αρέσει όμως στους επιχειρηματίες που είχαν δουλειά, στα εστιατόρια που ήταν γεμάτα, στα ξενοδοχεία που είχαν τουρίστες, στις βιομηχανίες που κάνανε εξαγωγές, στους αγρότες που πούλησαν τα προϊόντα τους. Σε όλους τους λογικούς ανθρώπους αρέσει».

Διαβάστε ακόμη:

Αισιοδοξία για έσοδα άνω των 9 δισ. από τον τουρισμό

MAVA – Renault: Άλλαξε χέρια το εμβληματικό ακίνητο στη Νέα Φιλαδέλφεια (pic)

Σκάνδαλο Theranos: Από τη χλιδή στο εδώλιο – Ξεκίνησε η δίκη της Ελίζαμπεθ Χολμς