Οικονομία

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Φορολογική ελάφρυνση για τις οπτικοακουστικές παραγωγές

  • newsroom


Το tax relief μπορεί να συνδυαστεί με το επενδυτικό κίνητρο (cash rebate) ύψους 40%, μέσω του οποίου έχουν χρηματοδοτηθεί ήδη τουλάχιστον 100 εγχώριες και διεθνείς παραγωγές την τελευταία διετία

Με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού και ασφαλούς προορισμού για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την παροχή του κινήτρου της φορολογικής ελάφρυνσης (tax relief) ύψους 30%.

Το κίνητρο λειτουργεί δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 71Ε του ν.4172/2013, όπως έχουν τροποποιηθεί από τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.4704/2020, σύμφωνα και με την πρόσφατη ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, και υλοποιείται μέσω του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Το tax relief μπορεί να συνδυαστεί με το επενδυτικό κίνητρο (cash rebate) ύψους 40%, μέσω του οποίου έχουν χρηματοδοτηθεί ήδη περισσότερες από 100 εγχώριες και διεθνείς παραγωγές την τελευταία διετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του cash rebate, έχουν επενδυθεί στη χώρα μας περισσότερα από 92 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας περισσότερες από 23.000 θέσεις απασχόλησης για τα γυρίσματα οπτικοακουστικών παραγωγών σε περισσότερες από 100 τοποθεσίες.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους δικαιούχους του κινήτρου tax relief, τις επιλέξιμες δαπάνες και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΚΟΜΕ.

Διαβάστε ακόμη

Καραβίας: Βασικό σενάριο ανάκαμψη 5% το 2021 – Οι δύο λόγοι αισιοδοξίας

Παράταση στα μορατόρια με… αστερίσκους – Τι προβλέπει η απόφαση της EBA

ΧΑ: Άνω των 760 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με τις τράπεζες οδηγό