Αύξηση 4,6% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Φεβρουάριο, καθώς ο τζίρος μειώθηκε μόνο στις πωλήσεις καυσίμων και στην ένδυση – υπόδηση.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά σε: Έπιπλα- Ηλεκτρικά είδη- Οικιακός εξοπλισμό (17,3%), Τρόφιμα- Ποτά- Καπνό (11,4%), Φαρμακευτικά- Καλλυντικά (10,2%), Βιβλία- Χαρτικά- Λοιπά είδη (7,1%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (5,7%) και Πολυκαταστήματα (2,7%). Αντίθετα, μειώθηκαν σε: Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (3,1%) και Ένδυση- Υπόδηση (0,5%).
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 4,6% τον Φεβρουάριο 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2025, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2026 σημείωσε αύξηση 6,5%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,4% τον Φεβρουάριο 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2026.
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 7,2% τον Φεβρουάριο 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2025, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2026 σημείωσε αύξηση 6,2%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,6% τον Φεβρουάριο 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2026.
Διαβάστε ακόμη
Απόστολος Βακάκης – Σαμίρ Μάνε: Ο Αλβανός billionaire της Balfin που θέλει το franchise της Jumbo
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.