Οικονομία

Λογιστές: Μέχρι πότε ζητούν να παραταθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

  • newsroom


Μεχρι πότε ζητά η Ένωση να παραταθεί η προθεσμία - Τι προείνει για τα πρόστιμα

Με επιστολή τους στο Υπουργείο Οικονομικών, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), ζητεί την παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως 30 Σεπτεμβριου 2021, καθώς εκτιμά ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες θα δυσκολέψει το έργο τους. Επιπροσθέτως, προτείνει έως την προτεινόμενη ημερομηνία υποβολλής αιτήσεων, να υπάρξει καθολική απαλλαγή προστίμου προς τους φορολογουμένους.

Ολόκληρη η επιστολή

Προς
Υπουργό Οικονομικών
κο Χρήστο Σταϊκούρα

Κοιν/ση: 1. Υφυπουργό Οικονομικό
κο Απόστολο Βεσυρόπουλο
2. Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.
κο Γεώργιο Πιτσιλή
3. Λογιστές – Φοροτέχνες

Αθήνα 12/5/2021

Κύριε Υπουργέ,

Οι λογιστές – φοροτέχνες είναι από του κλάδους της οικονομίας που βοήθησαν την κοινωνία να παραμείνει όρθια εν μέσω πανδημίας και δεν δίστασαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες χωρίς καμία ουσιαστική ανταμοιβή και ούτε καν το χειροκρότημα που έλαβαν οι υγειονομικοί.

Τώρα λοιπόν έρχεται το Υπουργείο Οικονομικών και λέει ότι θʼ ανοίξει την πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων προς το τέλος Μαΐου και όχι την 1η Φεβρουαρίου που ήταν υποχρεωμένο και ότι όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις μέχρι 31/7 θα πάρουν έκπτωση στον φόρο τους ενώ όσοι υποβάλλουν τον Αύγουστο δεν θα πάρουν έκπτωση.

Εμείς σας προτείνουμε να παραμείνει το σύστημα ανοιχτό και χωρίς πρόστιμα έως και τις 30/9/2021 γιατί είναι αδύνατον να υποβληθούν όλες οι δηλώσεις στο χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών, όταν τη χρονιά που πέρασε το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων τελούσε σε αναστολή και κάποιοι ίσως συνεχίζουν ακόμη και σήμερα και οι βεβαιώσεις αποδοχών τους δεν θα έχουν πιστοποιηθεί στο taxis.

Επίσης είναι ΑΔΙΚΟ για τον κλάδο μας να παραμείνουν τα γραφεία μας ΑΝΟΙΧΤΑ και τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ προς εξυπηρέτηση των πολιτών με αποτέλεσμα ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ να ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και να ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!

Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση σας!

Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συζήτηση και συνεργασία.

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Αναστόπουλος

Ο Αντιπρόεδρος
Μανούσος Ντουκάκης

Διαβάστε ακόμη:

Τράπεζες: Παρελθόν τα «κόκκινα» δάνεια – Προσήλωση στην επόμενη ημέρα με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης

Χατζηδάκης – Εργασιακά: Τι αλλάζει στο καθεστώς των απολύσεων

Αυξήθηκαν κατά 22,5 δισ. ευρώ οι τραπεζικές καταθέσεις εν μέσω πανδημίας