Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των φοροαπαλλαγών και μείωσης των φορολογικών συντελεστών εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μετά τις δηλώσεις που έκανε χθες, Τρίτη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ζήτησε επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών.

«Δεν έχω κάποια τέτοια ενημέρωση ή πληροφορόση, η κυβέρνηση ασκεί μια κοινωνική πολιτική που δεν αυξάνει το δημόσιο χρέος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης στον ΣΚΑΙ όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί επί της πρότασης Στουρνάρα.

Μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε την επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας καθώς, όπως είπε, «η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα».

Αφού επανέλαβε στην ομιλία του ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 40 δισ. ευρώ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η κοινωνική χρησιμότητα των υφιστάμενων φοροαπαλλαγών και το κατά πόσο αυτές αφορούν τους πραγματικά ευάλωτους.

Διαβάστε ακόμη 

Στην τελική ευθεία δύο σημαντικές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό

Η άδεια καρέκλα του Κασσελάκη, ο Προκόπης και ο Καραμανλής, το δίλημμα της Εφης, ο Μητσοτάκης και ο Δούκας και η Alpha Bank στην τελική ευθεία

Στην ατζέντα Μητσοτάκη στο Βερολίνο ο πράσινος ηλεκτρικός διάδρομος Ελλάδας- Γερμανίας  

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ