Οικονομία

Νέο δεκαήμερο λουκέτο για φοροδιαφυγή στο Γαϊδουρονήσι!

  • newsroom


Μυαλό δεν έβαλαν

Μέχρι το Γαϊδουρονήσι έφτασαν οι άνδρες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αυτή την εβδομάδα, επιστρέφοντας στο σημείο όπου είχε διαπιστωθεί σωρεία παραβάσεων τον Ιούλιο στις καντίνες που λειτουργούσαν εκεί.

Αυτή τη φορά, το αποτέλεσμα μετά από μία επεισοδιακή εβδομάδα ήταν να επιβληθεί δεκαήμερο λουκέτο την Παρασκευή όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Την Δευτέρα μετά από έλεγχο στα βιβλία της επιχείρησης η ΑΑΔΕ επέβαλε πρόστιμο 39.000 ευρώ.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης προσέφυγε στα δικαστήρια όπου δεν δικαιώθηκε και τελικώς του επιβλήθηκε η δεκαήμερη σφράγιση των εγκαταστάσεων καθώς ήταν ήδη υπότροπος -του είχε επιβληθεί 48ωρο λουκέτο μέσα στο καλοκαίρι.

gaidouronisi 2

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί 22.100 αποδείξεις και ότι υπήρχαν 8 «μαϊμού» ταμειακές μηχανές.

Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ είχαν πάει στην περιοχή παριστάνοντας τους λουόμενους και είχαν ανακαλύψει ότι υπήρχαν στο σημείο τέσσερις καντίνες, με πέντε ταμειακές, αλλά μία επιχείρηση.

Όταν πήραν την πρώτη ταμειακή στα χέρια τους και έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν ότι η ταμειακή έκοβε αποδείξεις, αλλά σε ένα ανύπαρκτο ΑΦΜ, σε ένα σουβλατζίδικο, σε άλλη πόλη που είχε κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Τότε ο υπεύθυνος του καταστήματος κλείδωσε τις υπόλοιπες ταμειακές.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε η αστυνομία για να πάρουν τις υπόλοιπες ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις – φαντάσματα.