Οικονομία

Όποιος πρόλαβε… τα Έσοδα δήλωσε στο MyBusinessSupport

  • Κωστής Πλάντζος


Λήγει απόψε και η διορία δηλώσεων εσόδων Ιουνίου για την Επιστρεπτέα ΙΙΙ

Το ανάποδο πρόβλημα από αυτό που παρ’ ολίγον να στοιχίσει χιλιάδες ευρώ σε περίπου 17.000 πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θα έχαναν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ, αναφύεται και για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ που θα δοθεί τον Αύγουστο.

Και συγκεκριμένα:

– μετά την αποκάλυψη από το newmoney.gr για την μεγάλη έκταση του προβλήματος με την Επιστρεπτέα 2, σήμερα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι υπεγράφη ήδη Απόφαση ώστε, όσοι δήλωσαν έως 26/6 τα ΕΣΟΔΑ Ιανουαρίου – Μαΐου στο MyBusinessSupport αλλά όχι την ειδική Αίτηση, να μπορέσουν κατ’εξαίρεσιν να ολοκληρώσουν την Αίτηση και να μη χάσουν τα προνομιακά κρατικά δάνεια.

– απόψε όμως, 10 Ιουλίου λήγει η διορία για την υποβολή στην ίδια πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και των στοιχείων για ΕΣΟΔΑ Ιουνίου. Η συμμετοχή στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 όμως, όπως έχει ανακοινωθεί, απαιτεί να δηλώνονται τα ΕΣΟΔΑ στο α΄δεκαήμερο κάθε μήνα, από Ιούλιο και μετά.

Δηλαδή, μπορεί οι επιχειρήσεις που θα ζητήσουν την Επιστρεπτέα ΙΙΙ, να ανακαλύψουν τότε πως παρέλειψαν να δηλώσουν τα ΕΣΟΔΑ τους . Και είναι συνεπώς σκόπιμο να σπεύσουν απόψε στη σχετική καταχώρηση, ούτως ώστε να μη αντιμετωπίσουν προβλήματα στη διαδικασία λήψεως των νέων δανείων τον Αύγουστο.