Οι 30.922 επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία θα λάβουν «κουπόνια» αξίας 14.000 ευρώ κατά μέσο όρο τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Στις πιο κερδισμένες επιχειρήσεις του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ συμπεριέλαβε την εστίαση, το λιανεμπορίο και τον τουρισμό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ότι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης απασχολούν συνολικά 253.360 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών στους ΚΑΔ με το συνολικό μεγαλύτερο ποσό ενίσχυσης περιλαμβάνονται:

  • 10.356 επιχειρήσεις της εστίασης.
  • 3.475 επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού.
  • 4.019 επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.
  • 1.272 επιχειρήσεις του χονδρεμπορίου.
  • 1.488 επιχειρήσεις χερσαίων μεταφορών.
  • 1.008 επιχειρήσεις αθλητικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Από τις επιχειρήσεις των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε, 1.497 έλαβαν ενισχύσεις περισσότερες από τις πάγιες δαπάνες.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τη Δευτέρα και αμέσως μετά θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport, μέσω της οποίας οι δικαιούχοι της επιδότησης θα μάθουν το ποσό της ενίσχυσης που τους έχει εγκριθεί και θα υποβάλουν νέα οριστική αίτηση επιλέγοντας πού θα κατευθυνθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις πάγιες δαπάνες τους.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις δεν θα εισπράξουν ένα χρηματικό ποσό, αλλά θα λάβουν ένα πιστωτικό, ένα «κουπόνι», το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να εξοφλήσουν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Διαβάστε ακόμα

Μητσοτάκης: Στόχος μας η ανάπτυξη που θα βασίζεται σε επενδύσεις, εξαγωγές και καινοτομία

ΟΑΚΑ, 17 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Ο στόχος για 40.000 επισκέπτες ημερησίως (pics)

Απάντηση Μητσοτάκη στους αντιεμβολιαστές με το άρθρο 25 του Συντάγματος