Οικονομία

Πάτρα: Ο εμπορικός σύλλογος ζητεί να ανακληθεί η απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας στο λιανεμπόριο

  • newsroom


Κάλεσμα στους εμπόρους της Πάτρας να βρίσκονται τη Δευτέρα στις 9:00 το πρωί στα καταστήματά τους χωρίς προσωπικό, με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας, χωρίς να εξυπηρετούν καταναλωτές

«Την άμεση ανάκληση της απόφασης για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην Πάτρα και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους», ζητεί με ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος της πόλης.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων: «Είμαστε πάνω από τρεις μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη, ενώ βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές».

«Όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο, ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού».

Παράλληλα, με την ίδια ανακοίνωση απευθύνεται κάλεσμα στους εμπόρους της Πάτρας να βρίσκονται τη Δευτέρα στις 9:00 το πρωί στα καταστήματά τους χωρίς προσωπικό, με φώτα και την πόρτα τους ανοιχτή, με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας, χωρίς να εξυπηρετούν καταναλωτές.

Στο μεταξύ, με αφορμή την επίσκεψη στην Πάτρα του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, ο εμπορικός σύλλογος καλεί «τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε κινητοποίηση, τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων, στις 9:00 το πρωί έξω από το δημαρχείο και στις 10:00 το πρωί έξω από το Επιμελητήριο».

Διαβάστε ακόμη

Νεοφυείς επιχειρήσεις στα ραντάρ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Ντέγιαν Μπέκο / Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Απάντηση στην κρίση με νέες συνεργασίες

Σχέδιο για έκπτωση 15% στην εφάπαξ πληρωμή των «κορωνο-χρεών»