Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν συνδεθεί όλα τα POS με την ΑΑΔΕ επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το πρωί της Κυριακής (15/10) ο Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως  τόνισε οι επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση με την ταμειακή μηχανή πρέπει να έχουν αναβαθμίσει την συσκευή τους ή να έχουν πάρει μία καινούρια συσκευή.

 

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τη φοροδιαφυγή, τις ταμειακές μηχανές και την υποχρεωτική χρήση POS αλλά και για την αισχροκέρδεια και συγκεκριμένα είπε: «Πριν από 2 μέρες βγήκε στη δημοσιότητα όλο το χρονοδιάγραμμα αλλά συμπληρώθηκε κι το κανονιστικό μέρος όσο πι συμπεριληπτικά μπορούσε να γίνει. Προδιαγραφές για τη διασύνδεση είχαμε δώσει εδώ και 1,5 χρόνο. Υπάρχουν και άλλες λύσεις ψηφιακές, όπως άυλη τιμολόγηση, POS που δουλεύει σε κινητό με λογισμικό. Δουλέψαμε πολύ μεθοδικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είναι το πιο πολύπαραγοντικό έργο που έχουμε τρέξει έως τώρα. Όλοι μαζί έχουμε συζητήσει και δουλέψει και υπάρχει και ένα χρονοδιάγραμμα με στόχο να έχουμε πετύχει τη διασύνδεση».

Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πώς ελκύουν τους οδηγούς

Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»: Στη λίστα των Readers’ Choice Awards

Ακρίβεια: Στα ράφια των σούπερ μάρκετ η μάχη για μείωση των τιμών – Τι αλλάζει από τη Δευτέρα (16/10) (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ