Παραμένει η ακρίβεια στα καύσιμα στη χώρα μας παρά την πτώση που καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, Μαρία Ζάγκα, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ ξανά «φτηνή» βενζίνη (στο 1,60€-1,70€) και πετρέλαιο στην Ελλάδα, καθώς το 60% είναι φόροι.

Μιλώντας, το πρωί της Τετάρτης (22/3) στο Open, η κ. Ζάγκα, το όνομα της οποίας είχε συνδεθεί με υποψηφιότητα με τη ΝΔ το προηγούμενο διάστημα, τόνισε: «Είμαι δεν είμαι υποψήφια εγώ θα το λέω πάντα: Όταν έχουμε το 60% της τιμής φόρο και ΦΠΑ πώς περιμένετε να δούμε φτηνή (σ.σ. βενζίνη). Τελειώσαμε! Δεν πρόκειται να δούμε φτηνή βενζίνη στην Ελλάδα και πετρέλαιο».

 

Νωρίτερα, περιγράφοντας την κατάσταση αυτήν τη στιγμή στην αγορά, δήλωσε: «Αν έχει πέσει 0,05 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης, έχει πέσει 0,02 λεπτά η αμόλυβδη. Αυτήν τη στιγμή, το πετρέλαιο είναι στα 1,60-1,62 ευρώ το λίτρο σε κανονικές τιμές, ενώ η απλή αμόλυβδη είναι στα 1,85 ευρώ το λίτρο, μέσο όρο στην στην Αττική».

Σε αυτό το μήκος κύματος, η κ. Ζάγκα υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει προοπτική περαιτέρω υποχώρησης των τιμών. «Δεν το πιστεύω ότι θα το δούμε ποτέ» το 1,6-1,7 ευρώ στη βενζίνη, σχολίασε.

Διαβάστε ακόμη

Καλάθι των Νονών: Τι περιλαμβάνει – Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

«Βουτιά» 2 δισ. ευρώ στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Έως 75% η επιδότηση – Οι όροι και τα κριτήρια