Οικονομία

Πρόγραμμα Γέφυρα: Μέχρι πότε μπορούν να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι (vid)

  • newsroom


Ποιοι δανειολήπτες έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα – Τι πρέπει να κάνουν

Έως τις 31 Μαρτίου του 2021 έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων στεγαστικών δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Οι οφειλέτες – δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος Γέφυρα είναι δανειολήπτες που πλήττονται οικονομικά από πανδημική κρίση, έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην α’ κατοικία και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμής.

Η 31η Μαρτίου είναι η καταληκτική προθεσμία εντός της οποίας οι δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, καταγγελμένο ή μη, θα πρέπει να το έχουν ρυθμίσει.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ολοκληρώσουν σύντομα την επικοινωνία με την τράπεζά τους ή την εταιρεία διαχείρισης δανείων που έχει αναλάβει το δάνειο.

Εφόσον συμφωνηθεί μία βιώσιμη ρύθμιση της οφειλής, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, αλλά με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στις 21 Δεκεμβρίου 2021, προβλέφθηκε η παράταση κατά τρις μήνες για την επίτευξη ρύθμισης και τη δυνατότητα αναστολής πληρωμής δόσεων δανείων.

Διαβάστε ακόμη:

Μαρία Μαυρουδή: Ασφαλιστικές εταιρείες αποσύρονται από τη ναυτασφάλιση

CALPAK: Το πρώτο «έξυπνο» ελληνικό εργοστάσιο είναι γεγονός

Χρίστος Δήμας: Έρχεται το «Θώραξ» για να αντιμετωπίσει «δύσκολα» γεγονότα στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο