Τις ηλεκτρικές συσκευές «βαμπίρ» που έχουμε όλοι στο σπίτι και οι οποίες «τραβούν» ρεύμα ακόμη και όταν δεν λειτουργούν αλλά είναι στην πρίζα αποκαλύπτει με δημοσίευμά του το BBC.

Σύμφωνα με το BBC, οι Βρετανοί καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο περίπου 175 ευρώ τον χρόνο εάν βγάλουν τις εν λόγω συσκευές από την πρίζα, λαμβάνοντας υπόψη τη μέση τιμή του ρεύματος, η οποία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται περίπου στα 0,27 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου οι τιμές τείνουν να είναι ελαφρώς υψηλότερες, το κέρδος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Όσο οι συσκευές είναι συνδεδεμένες στον τοίχο, αντλούν σιγά σιγά ρεύμα. Οι λογαριασμοί θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, δηλώνει ο αναπληρωτής διευθυντής της Energy UK, Ντάρα Βιάς, στο BBC News.

Μερικές από τις συσκευές που «τραβούν» ρεύμα ακόμη κι όταν δεν λειτουργούν είναι οι εξής: Λάπτοπ, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, φορτιστές, φούρνοι μικροκυμάτων κ.ο.κ..Eπομένως, συνιστούν τους αθόρυβους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι το οποίο αντιλαμβανόμαστε όταν έρχεται ο λογαριασμός.

Εάν λοιπόν «βγάζεις» από την πρίζα την τηλεόραση κάθε φορά που την κλείνεις, αυτό μπορεί να σου εξοικονομήσει 24,61 λίρες ετησίως (29 ευρώ), όπως αναφέρεται στην έρευνα. Το ίδιο ισχύει και με έναν αποκωδικοποιητή συνδρομητικής τηλεόρασης (όφελος 27,3 ευρώ ετησίως).

Αντίστοιχα:

  • Κονσόλες παιχνιδιών 12,17 λίρες (15 ευρώ)
  • Ηλεκτρονικοί υπολογιστές 11,22 λίρες (13,2 ευρώ) 
  • Φούρνος μικροκυμάτων 16,37 λίρες (19,7 ευρώ) 
  • Πλυντήριο πιάτων 4,73 λίρες (5,5 ευρώ) 
  • Εκτυπωτής 3,81 λίρες (4,5 ευρώ) 
  • Φορτιστής κινητού 1,26 λίρα (1,48 ευρώ) 

Διαβάστε ακόμη:

Φυσικό αέριο: Τι ειπώθηκε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της ΕΕ – Οι ενστάσεις από Ελλάδα κι άλλες 9 χώρες

Το ενεργειακό αγρίεψε, οι «ενέσεις» της ABAΞ στη Volterra, το φρένο στις ασφαλιστικές και… ένας Νορβηγός στα δύσκολα 

Capital Economics: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,5% στην ελληνική οικονομία το 2022 και ρεκόρ για τον τουρισμό