Οικονομία

Σαρώνουν τα πάντα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

  • newsroom


«Εξαπολύουν» ελέγχους σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο σε τουριστικούς προορισμούς - Ξέσπασε κόντρα στη Σάμο, με εφοριακούς και ιδιοκτήτες που αρνήθηκαν τον έλεγχο - «Βροχή» τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν «κόβουν» αποδείξεις

Εκτός από τα τουριστικά νησιά του Αιγαίου, ελεγκτές της ΑΑΔΕ εξαπολύουν ελέγχους και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής, το διάστημα 3 -7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 63 έλεγχοι σε Αχαΐα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Αιτωλοακαρνανία και Κέρκυρα. Βρέθηκαν 30 επιχειρήσεις με 82 παραβάσεις και την παραβατικότητα να ανέρχεται σε 47,6%.

Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν ελέγχους και σε ταξί και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην περιοχή του Πειραιά. Ελέγχθηκαν 10 επιχειρήσεις, με την παραβατικότητα για μη έκδοση αποδείξεων να ανέρχεται σε 60%.

Επίσης, σε έλεγχο σε παρκινγκ πλησίον του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η μη έκδοση 51 αποδείξεων και η επιχείρηση «σφραγίστηκε» για 48 ώρες.

Στον αντίποδα, νυκτερινό κέντρο στη Μύκονο, όπου εμφανίστηκε δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια, ήταν καθ’ όλα εντάξει με τις αποδείξεις, λόγω της παρουσίας των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να δηλωθεί στο τέλος του προγράμματος τζίρος περίπου 70.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Σάμο η οποία απείλησε εφοριακό για έλεγχο που πραγματοποίησε στην επιχείρησή της.