Τη θέση του ότι η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε «λαχανόκηπο» της Ευρώπης, διατύπωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκρέκας και εγκαινιάζοντας σήμερα το εξαγωγικό hub της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παράγει, δημιουργεί και μπορεί να εξάγει.

Ο κ Σκρέκας τόνισε ότι «εκείνο που λείπει είναι να οργανώσουμε την αγορά. Αυτό ακριβώς κάνετε και δίνετε διέξοδο σε Έλληνες αγρότες, γεωργούς και κτηνοτρόφους».

Συγχαίροντας την ΑΒ Βασιλόπουλος για το εξαγωγικό της hub, ο κ. Σκρέκας απευθυνόμενος στον brand president Νίκο Λαβίδα και τα άλλα στελέχη της λιανεμπορικής αλυσίδας είπε: «δείχνετε τον δρόμο για το πού πρέπει να πάει Ελλάδα, η οποία μπορεί να μετατραπεί στον «λαχανόκηπο» της Ευρώπης και οι Έλληνες να μείνουν στην ύπαιθρο καλλιεργώντας και παράγοντας τα εξαιρετικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, προέτρεψε μάλιστα αυτό το εγχείρημα της ΑΒ Βασιλόπουλος που «τόλμησε» το βήμα του…εξαγωγέα, να συνδυάζεται και με συμβολαιακή γεωργία. ‘Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Λαβίδα, ο οποίος επισήμανε ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση παραγωγών και συνεταιρισμών για συνεργασία, διευκρινίζοντας δε, ότι «σήμερα συνεργαζόμαστε με 20 παραγωγούς και συνεταιρισμούς». Λαβίδας διευκρίνισε
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Λαβίδας, από τους 20 παραγωγούς- συνεταιρισμούς που συνεργάζεται η ΑΒ Βασιλόπουλος, οι μισοί περίπου είναι από τη Βόρειο Ελλάδα, από την Κεντρική Μακεδονία, παραγωγοί ακτινιδίων, ροδάκινων και άλλων φρούτων, ζυμαρικών από το Κιλκίς, όπως και παραγωγοί οσπρίων από την Καστοριά και την Κοζάνη.

Το εξαγωγικό hub της «ΑΒ Βασιλόπουλος», εκτείνεται σε περίπου 2.000 τ.μ και είναι εγκατεστημένο στο κέντρο διανομής της εταιρείας, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης καταλαμβάνοντας 33.000 τ.μ σε 112 στρέμματα, με το κόστος της συνολικής επένδυσης στο 1 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να πραγματοποιούνται ετήσιες εξαγωγές-ξεκίνησαν τον τρέχοντα μήνα-άνω των 70.000-80.000 τόνων φρέσκων φρούτων και λαχανικών προς θυγατρικές της μητρικής της, Ahold Delhaize, στις αγορές των Τσεχία, Σερβία και Ρουμανία, ενώ σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείονται αυτές των Βελγίου και Ολλανδίας.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Finance: Γιατί αυξάνει 25% τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες (γραφήματα)

Hγέτης ισραηλινής αντιπολίτευσης: Υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του

Γιατί η Meta «ρίχνει» το Threads στην Τουρκία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ