Οικονομία

Σταϊκούρας: 4.451 αιτήσεις για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό από τον Δεκέμβριο

  • newsroom


Αυξητική τάση για υποβολή στα αιτήματα τους τελευταίους μήνες – Το 91% των αιτημάτων περιλαμβάνει νοικοκυριά

Από τον Δεκέμβριο έχουν υποβληθεί 4.451 αιτήσεις για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε πρόσφατη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών Οικονομολόγων (ΠΑΕΛΟ), σημειώνοντας ότι διαπιστώνεται αυξητική τάση στις αιτήσεις.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ένωσης για την εκδήλωση, με θέμα: «Η πορεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των 240 δόσεων το 2022», στην οποία ήταν καλεσμένη η ειδική γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Μαριαλένα Αθανασοπούλου, ενώ στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Χρήστος Σταϊκούρας μεταξύ άλλων σημείωσε την προσπάθεια που γίνεται για τη βέλτιστη αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες τις τελευταίας διετίας.

Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αποτελούν θετικό δείγμα γραφής οι 468 προτάσεις ρυθμίσεων, όπου οι 205 οφειλέτες έχουν αποδεχθεί τη ρύθμιση και συμπλήρωσε ότι υπάρχει αυξητική τάση για υποβολή στα αιτήματα από τον Δεκέμβριο, αφού έχουν υποβληθεί 4.451 αιτήσεις.

Η κ. Αθανασοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει εισπράξει τα εύσημα από την ΕΕ λόγω του θεσμικού πλαισίου του εξωδικαστικού, τόνισε ότι υπάρχει αύξηση ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό από τον Δεκέμβριο του 2021 και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων προέρχεται από νοικοκυριά και κυρίως αφορούν σε τραπεζικές οφειλές.

Το 91% των αιτημάτων περιλαμβάνει νοικοκυριά και ο μέσος όρος «των κουρεμάτων» του χρέους είναι 28%. Τέλος, τόνισε ότι αναμένει προτάσεις από την ΠΑΕΛΟ για τυχόν βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ καλεί Έλον Μασκ: Συνάντηση με τον Τιερί Μπρετόν για το Twitter και το διαδίκτυο (tweets)

Λάκης Γαβαλάς: Κληρώνει την Παρασκευή για το εμβληματικό ακίνητο στην Κάντζα (pics)

«Αναχρονιστική η δουλειά στο γραφείο»: Εκεί που θέλουν να δουλέψουν τουλάχιστον 800.000 εργαζόμενοι