Αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας για τα τέλη κυκλοφορίας από το 2025, τροποποιώντας το σχετικό πλαίσιο.

Συνολικά 5.423.700 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αναμένεται να δουν από το 2025 αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αλλά και στις ποινές εκπρόθεσμης πληρωμής. Η συγκεκριμένη ομάδα που συγκροτήθηκε θα πρέπει να αναμορφώσει αλλά και να επικαιροποιήσει το πλαίσιο των τελών κυκλοφορίας των ΕΙΧ, να διατυπώνει απόψεις σχετικά με κανονιστικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, να επεξεργάζεται να μελετά τις νέες τεχνολογικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντολογικές εξελίξεις, τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια διαμόρφωσης του κόστους των τελών. Ουσιαστικά η εν λόγω Ομάδα θα επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια για την κοστολόγηση των τελών κυκλοφορίας αλλά θα υποβάλλει και προτάσεις αναμόρφωσης για το θέμα αυτό.

Τι εξετάζεται

Κανείς πάντως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα παλαιότερα αυτοκίνητα. Δηλαδή να εφαρμοστεί στη χώρα μας το αντίστοιχο μοντέλο που ισχύει σε άλλες χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα μηδενικά είναι τα τέλη για όσους έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας.

Σημειώνεται δε πως τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας που απαλλάσσονταν μέχρι στιγμής από την καταβολή των τελών ενδέχεται να έχουν μια μικρή επιβάρυνση βάσει ρύπων με τις νέες αλλαγές.

Διαβάστε ακόμη

Φόρος και ΦΠΑ σε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Είναι ο Τζένσεν Χουάνγκ ο νέος Στιβ Τζομπς; (pics)

Το Ωδείο Αθηνών έγινε ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Αθήνας (pics + vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ