Την κατάργηση των καυστήρων πετρελαίου από το 2023 αλλά και από το 2030 την πώληση ΙΧ αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη «από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου».

Επίσης, πρόσθεσε ότι από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Και από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

«Ξέρω ότι οι στόχοι αυτοί είναι φιλόδοξοι, είναι όμως αναγκαίοι και με το σχέδιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν να γίνουν και ρεαλιστικοί. Είναι άλλωστε πρωτοβουλίες στις οποίες πλέον ανταποκρίνονται όλοι οι Έλληνες και πρώτα και πάνω απ’ όλα οι νέοι μας. Το αποδεικνύει, εξάλλου, η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος «Εξοικονομώ», όπως και η γρήγορη μετατροπή των νησιών μας σε πράσινες, ενεργειακά αυτόνομες περιοχές.» επισήμανε. 

Διαβάστε ακόμα

Χάπι Merck: «Πράσινο φως» από τις βρετανικές αρχές

ΥΠΕΝ: Πρεμιέρα του κλιματικού νόμου – Ποιες διατάξεις έρχονται

Έρχεται διπλή δέσμη με κίνητρα για να ζητάμε e-αποδείξεις