Οικονομία

Voucher 200 ευρώ για λάπτοπ τάμπλετ: Aνοίγει η πλατφόρμα – Η διαδικασία για τις αιτήσεις (vid)

  • newsroom


Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια, η διαδικασία για τις αιτήσεις, αλλά και τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Ανοίγει η πλατφόρμα στις 5 Απριλίου 2021 για την υποβολή αιτήσεων από μαθητές φοιτητές και σπουδαστές από 4 έως 24 ετών ώστε να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την απόκτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή, λάπτοπ ή τάμπλετ. Το ποσό ανέρχεται σε 200 ευρώ ανά παιδί, ωστόσο θα προσμετράται το τεκμαρτό εισόδημα των οικογενειών, κάτι που θα συμπεριλαμβάνει και τεκμήρια.

Οι δικαιούχοι και η διαδικασία για τις αιτήσεις

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους γονείς για τους ανήλικους μαθητές ή και για τους άνω των 18 ετών σπουδαστές/φοιτητές που δεν κάνουν φορολογική δήλωση. Στη συνέχεια θα ενημερώνονται αν πληρούν τα κριτήρια. Όσοι τα πληρούν, τα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που θα αντιστοιχεί σε έκπτωση 200€ για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά στο gov.gr μόνο με τους κωδικούς του taxisnet.

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Οικογένειες με δύο γονείς

1 παιδί: Ετήσιο Εισόδημα έως 10.500 €
2 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 12.000 €
3 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 13.500 €

Μονογονεϊκές οικογένειες

1 παιδί: Ετήσιο Εισόδημα έως 9.000 €
2 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 10.500 €
3 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 12.000 €

Υποχρεωτική η διατήρηση του εξοπλισμού για δύο χρόνια

Οι δικαιούχοι είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν τον εξοπλισμό, τον οποίο προμηθεύτηκαν μέσω του προγράμματος για τουλάχιστον δύο χρόνια, όσο και το διάστημα της προβλεπόμενης εγγύησης, ενώ απαγορεύεται να τον μεταπωλήσουν. Καθ’ όλο το διάστημα ισχύος της διετούς εγγύησης, υποχρεούνται να διατηρούν τον εξοπλισμό και το παραστατικό αγοράς έτοιμο προς επίδειξη σε τυχόν ελέγχους που προβλέπεται ότι μπορούν να διενεργηθούν δειγματοληπτικά. Σε περίπτωση μη επισκευάσιμης βλάβης του εξοπλισμού θα πρέπει να διατηρούνται τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αγορά του ή την αντικατάστασή του.

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκία: Οικονομική κρίση, πανδημία, πολιτική αστάθεια – Μία «βόμβα» στα χέρια του Ερντογάν

Τουρκία: Ποιες αναζητήσεις εκτοξεύτηκαν στην Google κατά 566% αφού κατέρρευσε η τουρκική λίρα

Έφοδος των ελεγκτικών Αρχών στη γαλακτοβιομηχανία που ελέγχεται για νοθεία στη Φέτα ΠΟΠ

Απόρρητο Απόρρητο