Με ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2523 του Συμβουλίου, της 15ης Δεκεμβρίου 2022, σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Pillar II) και άλλες τελωνειακές και φορολογικές διατάξεις», καθώς και η τροπολογία για τους όρους χορήγησης της Golden Visa.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, τη Νέα Αριστερά και τους Σπαρτιάτες. Το καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ με το «παρών» τάχθηκαν Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

Η τροπολογία για το νέο καθεστώς χορήγησης της Golden Visa σε πολίτες τρίτων χωρών σε ό,τι αφορά επενδύσεις ακίνητης περιουσίας, όπως τροποποιήθηκε, ψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, ενώ με το «παρών» τάχθηκαν ΚΚΕ και Νίκη

Ο υφυπουργός, νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την συζήτηση απέρριψε την κριτική, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, περί μη κοστολόγησης από το ΓΛΚ των απωλειών που θα επιφέρει στα έσοδα η τροπολογία για την Golden Visa, λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει και να κοστολογήσει εάν και πόσοι επενδυτές θα έρθουν από την Κίνα ή άλλη τρίτη χώρα για να επενδύσουν σε σπίτι και τι αξίας θα είναι αυτές οι επενδύσεις. Το ΓΛΚ, όπως αναφέρει και σε ανάλογες περιπτώσεις είναι ότι τα πραγματικά στοιχεία θα αναδείξουν και την όποια απώλεια υπάρξει. Το ίδιο έλεγε το ΓΛΚ και επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Παρατήρησε πως η αναφορά του ΓΛΚ περί «κάλυψης απώλειας εσόδων από τον Προϋπολογισμό, κάτι άλλωστε που το αναφέρει πάντα, είναι μια ακόμη απόδειξη άσκησης συνετής δημοσιονομικής πολιτικής. Της συνέχισης μιας πολιτικής που οδηγεί την οικονομία σε συνεχείς αναβαθμίσεις και η οποία δημιουργεί εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία».

Επισήμανε ότι «σήμερα στους Financial Times φιλοξενούνται διθύραμβοι για την ελληνική οικονομία και διερωτήθηκε «μήπως και οι Financial Times ήταν στην λίστα Πέτσα ή είναι μια απόδειξη ότι η θεωρεία σας περί δήθεν καταρρέουσας οικονομίας είναι δείγμα ότι εσείς είστε τελικά που στραβά αρμενίζετε και δεν είναι στραβός ο γιαλός».

Ο υφυπουργός, επέμεινε στην κριτική του στο οικονομικό και φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «πως μέσα από ένα video μοιράσατε 40 δισ. ευρώ. Κάθε video σας είναι και μια ζημιά γι αυτό μην τα κάνετε. Δεν υπάρχει και κανένας λόγος να δείχνετε ότι δεν πιστεύετε στην δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας».

Διαβάστε ακόμη

Μειώνεται κατά έναν μήνα η μεταβατική περίοδος για την Golden Visa

Forbes: Ακόμη πιο πλούσιοι έγιναν οι Ρώσοι μεγιστάνες – Στα $600 δισ. ο συνολικός πλούτος τους

Θεσσαλονίκη: Πώς δρούσε το κύκλωμα που έκλεψε €315.000 από τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ